Zatímco vítězné země v čele s Nizozemím, Švédskem, Itálií či Severní Makedonií sbírali od diváků u televizí body po stovkách, české kapele od fanoušků z 26 zemí přišlo bodů pouze 7. Web britského deníku Mirror pro to má vysvětlení - diváci si českou kapelu vzali na paškál kvůli „nejhoršímu strefování se do playbacku“.

Srandu z Lake Malawi si diváci na sociálních sítích po celém světě začali dělat už během jejich vystoupení. Pravidla soutěže totiž všem interpretům určují, že zpívat sice mají živě, ale doprovodné nástroje, jako třeba bubny, mohou hrát pouze na playback. A do něj se český bubeník podle některých diskutujících na sociálních sítích nedokázal trefovat. Internet pak ihned zaplavily výsměšné poznámky a výsměch.

Nutno podotknout, že Británie na Eurovizi dopadla mnohem hůře než Česko, a 11. místo české kapely je stále úspěchem, byť doufala, zejména po slibném hlasování poroty, v lepší umístění. Doposud nejúspěšnějším zástupcem Česka zůstává Mikolas Josef, který loni vybojoval 6. místo, nejhůře pak dopadla kapela Kabát, která skončila poslední. 

Fotogalerie
34 fotografií