„Je to neuvěřitelné, všichni kolem nás věřili v postup, ale já si tak jistý nebyl,“ reagoval bezprostředně po vyhlášení výsledků Albert Černý. Ten se letos pokusí navázat na loňský fenomenální úspěch Mikolase Josefa (23) který skončil na šestém místě, což je zatím nejlepší výsledek pro Česko.

„Čeká nás obrovská dřina, chceme připravit pořádnou show a uspět ve velké zahraniční konkurenci. Takže moc odpočívat až do května nebudeme,“ slíbil Černý.

„Letošní hlasování bylo opravdu napínavé do poslední chvíle. Jsme rádi, že hlasovalo jednou tolik lidí než vloni. Je vidět, že o Eurovizi je zájem i tady u nás,“ dodal šéf projektu Jan Potměšil z ČT.

Kdo jsou Lake Malawi?

Indie-popovou skupinu Lake Malawi vedle zpěváka Černého tvoří baskytarista Jeroným Šubrt, kytarista Pavel Palát a bubeník Antonín Hrabal. Kapela vznikla roku 2013 a už v roce 2014 zahrála jako předkapela na koncertě americké skupiny Thirty Seconds To Mars. Autorem hudby a textů je Černý, který byl dříve součástí sestavy Charlie Straight. Černý je držitelem čtyř hudebních cen Anděl, dvou cen Slavík a ocenění hudební stanice MTV za svou práci.

VIDEO: Tato osmička bojovala o postup na Eurovizi, jen Lake Malawi vyšla vítězně!

Video
Video se připravuje ...

Tato osmička bojuje o postup na Eurovizi! David Turek, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
27 fotografií