Karlovi se postupně horší stav s kyčlí, proto také například na nedávném koncertě v Brně seděl. Ale endoprotéza by byl obrovský zásah pro jeho tělo! Moc dobře to ví,“ řekl Blesku důvěrný zdroj z okolí zpěváka. Důvodů je hned několik. Gott už má věk a hlavně velmi oslabenou imunitu, což už v lednu potvrdil jeho management, když zrušil chystaný červnový koncert k jeho osmdesátinám v pražské O2 areně. „Pacient s velmi oslabenou imunitou by tento zákrok podstupovat neměl, protože riskuje svůj život. S lékaři by měl najít jinou možnost,“ řekl Blesku imunolog.

Odkládal i první

Podle našich informací Gott bere na bolesti levé kyčle léky, někdy také dostává injekce proti bolesti. Na ty přitom chodil ještě před tím, než začal bojovat s rakovinou. Operaci ale tehdy odkládal, protože chtěl dokončit pracovní plány. Teď už je na ni pravděpodobně pozdě. Zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová operaci jednoznačně vylučuje: "Žádný zákrok se u pana Gotta neplánuje a ani neplánoval," řekla Blesku.

Léčí se v ústraní

Po únorových těžkých zánětech dýchacích cest, kvůli kterým skončil několikrát v nemocnici na kapačkách, má nyní Karel Gott klidový režim. Nekoncertuje a nechodí na společenské akce. S manželkou Ivanou dokončuje buď doma na Bertramce, a nebo o víkendech na chalupě v Doubici knihu ke svým osmdesátinám.

S nastupujícím jarem ale u Karla hrozí další silné alergie, které ho prozatím trápily každý rok. A ty jeho už tak vyčerpanému tělu rozhodně nepomohou. Jediný veřejný koncert, který má Slavík uvedený na svých internetových stránkách, je vystoupení na festivalu Benátská! naplánované na 25. července.

Endoprotézu už podstoupil

Pravý kyčelní kloub má zpěvák od roku 2005 umělý. Lékaři mu ho na klinice v Mnichově voperovali miniinvazivní metodou. Zákrok tehdy zpěvák osm let odkládal. Stejné je to v případě levé kyčle.

Fotogalerie
79 fotografií