„Je to dávno, ale moc ráda na ten film vzpomínám. Sešla se kolem něj řada vynikajících profesionálů, bohužel, někteří už nejsou mezi námi, ale tehdy jsme zažívali krásné a často i veselé chvíle,“ uvedla při příležitosti krásného kulatého jubilea představitelka titulní role Popelky, herečka Eva Hrušková, manželka herce a dabéra Jana Přeučila (82). Na akci došlo i na slavnostní křest knihy Popelka a spol., kterou Hrušková napsala společně s Pavlem Mészárosem (52).

Hrušková rovněž s roztomilou cudností zavzpomínala na scény, se kterými měla během natáčení problém – šlo totiž o scény „milostné“. „Mně bylo sedmnáct let a měla jsem třeba pohladit po vlasech prince Mojmíra. Nějak mi to ale nešlo pod ‚vousy‘. Prostě mladá holka, která s hlazením neměla zkušenosti,“ svěřila se populární herečka se svými mladickými trampotami, a vzápětí dokázala, že nyní to již pro ni problém není – to když svou „techniku hlazení“ názorně předvedla na přítomném Jiřím Štědroňovi (76), někdejším princi Mojmírovi.

„Jak říkám, bylo to hezké,“ dodala slavná Popelka, která si po boku svého filmového partnera dokonce i zazpívala jednu písničku z této oblíbené pohádky. A aby se dvojité výročí jaksepatří oslavilo, sympatická herečka a zároveň oslavenkyně dostala dvanáctikilový třípatrový dort s marcipánovým střevíčkem na vrchu.

VIDEO: Pohádka Popelka slavila výročí i před pěti lety, tehdy Eva Hrušková přiznala, že v tomto filmu poprvé sáhla na muže!

Video
Video se připravuje ...

Popelka po 45 letech: Tehdy jsem prvně sáhla na muže! Hana Höschlová, Ondřej Rybár

Fotogalerie
40 fotografií