Bez Nanynky, jak herec láskyplně říkal Marii Kyselkové, která zemřela koncem ledna, prý už jeho život nemá smysl. „Vždyť já jsem poslední roky žil jenom pro ni. Co onemocněla se zády a zlomila si krček, pomáhal jsem jí naprosto ve všem, byl jsem u ní denně,“ svěřil se pro Aha! zlomený Ivo Niederle.

Stesk po hvězdě pohádky Princezna se zlatou hvězdou ho dohnal až k tomu, že měsíc po hereččině smrti opustil své bydlo a odstěhoval se do domu s pečovatelskou službou za Prahu. Nechtěl být zkrátka sám...

„Byt jsem přepsal na svoje dvě dcery a ty ho budou pronajímat. Já jsem tam už nechtěl být,“ přiznal Niederle, který v domě, jejž kdysi postavilo Divadlo ABC pro svoje umělce, už najednou neměl jedinou spřízněnou duši. „Najednou tam pro mě i po těch letech bylo všechno cizí,“ vysvětluje Niederle, známý například ze seriálu 30 případů majora Zemana.

Změna prostředí mu ale vůbec nepomohla. „Nejsem tady šťastný vůbec. Mám tu ale svůj stůl, skříňku, televizi a fotografie. Ty teď jsou můj život,“ komentoval herec, kterému doma zdobily zdi fotografie právě s Kyselkovou.

Herec doteď velice trpí tím, že ho rodina Kyselkové nepozvala na její pohřeb. A to dokonce i přesto, že si byli velmi blízcí. V posledních letech se o ni totiž dojemně staral  a bral ji na vycházky. V době, kdy ležela v nemocnici, ji často navštěvoval.

Poslední rozloučení s kdysi slavnou herečkou však proběhlo čistě v kruhu rodinném. „Ani pořádně nevím, kde ji pochovali. Prý je někde na okraji Prahy na hřbitově, kde odpočívá i její druhý manžel, zubař Demek,“ posteskl si Niederle.

 

VIDEO: Utajený pohřeb princezny Lady Marie Kyselkové (†83): Loučila se jen rodina

Video
Video se připravuje ...

Utajený pohřeb princezny Lady Marie Kyselkové (†83): Loučila se jen rodina David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
31 fotografií