Herec Michal Dočolomanský, kterého si jistě každý vybaví jako hrdinného hraběte Telekeho z Tölöke v Tajemném hradu v Karpatech, v dobách své největší slávy platil za miláčka žen a velký idol, a tak nikdy nemohl se svou homosexualitou vyjít na veřejnost. Až posledních pár let svého života strávil po boku mladšího partnera Alexandra Dody, a aby mu mohl odkázat svůj byt, neváhal své ratolesti krátce před svou smrtí úředním lejstrem vydědit.

Jeho syn Michal Dočolomanský mladší (51) se nyní v relaci RTSV Zlaté časy svěřil s tím, že nedávno prodělal infarkt. Stejně jako slavný otec, i jeho syn se rozhodl pro uměleckou dráhu – byť místo herectví dal přednost hudbě a stal se z něj profesionální kytarista a zpěvák. Kromě talentu ovšem po otci podědil i náchylnost k chorobám srdce.

Dočolomanský ml. přiznal, že ho před pár měsíci jeho tělo zradilo, a on skončil na jednotce intenzivní péče. „Je pravda, že jsem měl stresy a přepínal své síly,“ uvedl Michal, který se ale už cítí o mnoho lépe. Jeho nemoc měla naštěstí hladký průběh, a on se tak nemusel potýkat s žádnými komplikacemi. „Otec měl také problémy se srdcem,“ dodal.

Populární herec totiž prodělal infarkt v roce 1997, a tehdy mu rovněž byla diagnostikována vrozená srdeční choroba. V té době mu bylo pětapadesát, byl tedy jen o něco málo starší, než je jeho syn teď. Po deseti letech mu byl voperován bypass a poškozenou srdeční chlopeň nahradila umělá. „My už si tak žijeme, nezdravě…“ komentoval to Dočolomanský mladší s nadhledem.

Také jeho otec se ostatně nikdy neřídil pokyny lékaře: „Vzdor všem zdravotním problémům žil vždycky nezdravě. Jeho snídaně byla kávička a cigareta,“ dodal Dočolomanský mladší. Slavný umělec na svou neřest však nakonec doplatil, osudnou mu byla rakovina plic, které před více jak deseti lety podlehnul.

Fotogalerie
19 fotografií