O jménu pro nejmladší dceru Jenovéfu se Tamara s Tomášem rozhodovali hodně dlouho. I když o tomto jménu byla její maminka přesvědčená od začátku, do porodnice stejně jeli s tím, že dcerka zatím jméno nemá. 

„Když jsem měla Jenovéfu v bříšku a proletělo nám poprvé hlavou tohle jméno - okolí se na něj tvářilo velmi negativně. Byla to tak silná vlna, že mě chvílemi znejišťovala," svěřila se na sociální síti Klusová, která se chtěla o svém rozhodnutí poradit i se známou nositelkou onoho jména.

„Tenkrát jsem měla rozepsanou zprávu pro božskou Jenovéfu Bokovou, ve které jsem se jí chtěla zeptat, zda své jméno nosí ráda a zda jí v životě nedává překážky. Nakonec jsem tu zprávu neodeslala. Chtěla jsem společně s Tomem věřit co nejvíce tomu, co a jak cítíme," vysvětlovala s tím, že dlouho nebylo jisté, jak se bude miminko vlastně jmenovat. „Jméno jsme tenkrát do kolonky v porodnici nenapsali a rozhodli se, že jí ho dáme opravdu až v momentě, kdy ji budeme držet v náruči."

„Když přišla mezi nás a my pohlédli do jejích neuvěřitelně obrovských očí, cítili jsme, že nemůže nést jiné jméno než právě Jenovéfa," pokračovala Tamara ve vyprávění a dnes rozhodně nelituje. Zvolili prý dobře. „Netušili jsme však, že tahle malá bytůstka bude jeho význam naplňovat tak doslovně. Znamená totiž Ploditelka života a Matka rodu. Ještě nikdy jsem nepoznala miminko, které má v sobě tolik mateřské lásky vůči všem miminkům kolem ní. Je to dechberoucí,“ vysvětlila Klusová, která se rozplývala nad tím, když Jenovéfa láskyplně objímala jiné miminko. 

A po více jak roce od narození dcerky se blondýnka nakonec dočkala i odpovědi na zprávu, kterou nikdy neodeslala. „Nosím ho hrdě a jsem za něj vděčná - každý den, překážky samozřejmě byly, ale ty mě jen posílily. Ať ho malá “matka” také tak nosí!" odvětila jí totiž na Instagramu herečka Jenovéfa Boková (26), čímž choť Tomáše Kluse velmi potěšila. 

VIDEO: Maminka roku Tamara: Sázím na osobní setkání

Video
Video se připravuje ...

Maminka roku: Sázím na osobní setkání Maminka/Karel Dlabač

Fotogalerie
37 fotografií