Klusová se okamžitě se svým „knižním miminkem“ pochlubila na sociálních sítích a uvedla obratem i odkaz na e-shop svého manžela Tomáše Kluse (32), kde je kniha k dostání. Cena však rozhodně není nízká, požaduje za ni krásných kulatých 600 korun. Plus za dopravu stovku. Když však zkusíte knihu hodit do jakéhokoliv vyhledávače, zjistíte, že v jiných knihkupectvích ji seženete mnohem levněji, ceny začínají už na 480 korunách (navíc i s dopravou zdarma) – jenže to vám ji osobně nezabalí sama Tamara.

Nad cenou knihy se pozastavovaly i některé Tamařiny fanynky. „Chtěla jsem k Vánocům objednat pro všechny moje tři děti, jenže 600,- za jednu knihu… Bohužel si to nemohu dovolit, když žijeme jen z mateřské a normálního průměrného platu, a polovina z něj padne na nájem,“ povzdechla si jedna z nich. Klusová se však ohradila, že cena je poplatná formátu A3, a náklady na tak velkou knihu jsou zkrátka vysoké. Koneckonců, Klusová do ní podle svých vlastních slov „vložila celé své srdce“, a to se zřejmě taky prodraží.

Kniha má být v podstatě deníčkem, který matka pro své milované děťátko povede od jeho narození až po sedmý rok života. „Nehledejte v ní však kolonku na zaznamenání prvního zoubku, ale výzvu k popsání všech emocí, které tančí ve vašem srdci. Hlas knihy a její obrázky s láskou vytvořila Tamara Klusová,“ píše se v anotaci.

Otázka je, zda právě tahle koncepce novopečené maminky zaujme. Přece jenom by pro dítě v budoucnu bylo lepší mít v kolonce zapsané datum, kdy se mu vyklubal první zoubek, než znát nejniternější pocity, které při objevení tesáčku v oslintané tlamičce jeho zroditelka měla… Na druhou stranu, milovníkům (či spíše milovnicím) Klusovic rodiny asi zkrátka stačí, že je na tom Klusovic copyright.

Video
Video se připravuje ...

Maminka roku: Sázím na osobní setkání Maminka/Karel Dlabač

Fotogalerie
18 fotografií