Rozhodla se z minuty na minutu. Na slavnostním  udílení cen nazvaných Řád Vavřínu Lucie Bílá zpívala až dosud každoročně. Loni jí byl dokonce Řád udělen. Proto neodmítla pozvání ani tentokrát.

Vše se ale zvrtlo ve chvíli, kdy v sále mezi ostatními uviděla premiéra Andreje Babiše. Ten je nyní středem pozornosti celého národa kvůli údajnému únosu vlastního syna na Krym kvůli obvinění v kauze Čapí hnízdo.

Zpěvačka neváhala a na místě odmítla vystoupit před 400 hosty z řad podnikatelů, manažerů firem a dalších významných osobností. Vadilo jí, že na akci je také Babiš.

„Lucie nikoho nesoudí, svým odchodem chtěla jen zabezpečit svůj klid na práci, nechtěla dát médiím příležitost, aby ji jakkoli s kýmkoli spojovala,“ řekl Blesk.cz manažer zpěvačky Jiří Kouble.

 

Pořadatelé a představitelé Hospodářské komory, která ceny udílí, byli v šoku. Nechápali její argumenty. Podle nich se nejednalo o Babišovu akci, tudíž by s ním nemohla být Lucie spojována. Ale toho se Bílá právě bála. Už v minulosti byla spojována s exprezidentem Václavem Klausem, kterého veřejně a věrně podporovala.

VIDEO: Lucie Bílá o svatbě: Nechci náš vztah komplikovat papírem

Video
Video se připravuje ...

Lucie Bílá o svatbě: Nechci náš vztah komplikovat papírem David Turek

Fotogalerie
47 fotografií