Z nadýchaného obláčku zpět na zem! Tak by se dala popsat revoluce, kterou prožije Plekancovo bankovní konto. Na tuto sezonu měl v zámoří smlouvu na 51 milionů korun (4,25 milionu měsíčně). Jenže po dohodě s Montrealem o rozvázání kontraktu z této částky dostal jen třetinu.

O zbytek přišel, a jelikož chce teď hrát v Česku, bude se muset smířit s ještě výrazně nižší gáží. Nejlépe placení hokejisté v extralize berou 600 tisíc korun měsíčně. A on jako patriot možná zakotví v prvoligovém Kladně za úplný pakatel.

Chtěla statisíce

Přitom Vondráčková dosud doufala v tučné výživné. V srpnovém návrhu požadovala jen pro sebe 510 tisíc korun měsíčně. I když rozhodnutí o alimentech na syny Matyáše (6) a Adama (3) nechala na soudu, představy musela mít podobné. Tedy v řádu statisíců.

Jenže ty teď může nabourat předčasný manželův odchod z Kanady a NHL. „Důležitý je okamžik, kdy bude soud rozhodovat. Pokud už bude Plekanec v Česku, výživné bude podle toho, kolik bude brát v Česku,“ řekl Bleskem oslovený advokát JUDr. Jan Černý.

Už žádná Čejková

A jeho názor zastává také JUDr. Daniela Kovářová. „Soud se vždy rozhoduje podle aktuální situace. Nikoliv podle toho, kolik měl v NHL,“ poukazuje exministryně spravedlnosti. Podle ní navíc neexistuje přímá úměra mezi příjmy otce a výživným.

„Byť si to většina maminek myslí. Doba, kdy se Mirce Čejkové vyměřovalo obří výživné z příjmů golfisty Čejky, už je pryč,“ vysvětluje Kovářová, podle které tatínkové s extrémními výdělky platí na děti mezi 30 až 50 tisíci měsíčně. Možná i proto se zpěvačka stůj co stůj snaží rozvést v Kanadě…

Na synech mu záleží

Nebude to krkavčí otec, který odmítá platit na své děti. Z vyjádření Tomáše Plekance vyplývá, že na Matyášovi a Adamovi nechce škudlit. Vzájemná neschopnost domluvit se s manželkou Lucií to ale komplikuje. „Nabídl jsem jí měsíčně dost peněz na provoz domácnosti, všechny kroužky, zájmy, sporty klukům chci platit, aby se měli dobře. Jsou to přece moje děti a chci, aby se jim žilo dobře,“ řekl Plekanec pro Seznam Zprávy. „Bohužel to odmítla,“ dodal.

VIDEO: Plekanec bude oproti NHL hrát v Česku za pakatel…

Video
Video se připravuje ...

Lesk Pondělí Luboš Procházka, Ales Brunclik

Fotogalerie
26 fotografií