Dobšinský přitom na Slovensku patří k osvědčeným politickým moderátorům. Jenže tentokrát jindy dochvilný moderátor do rádia nedorazil včas, a začátek diskusního pořadu tak musel být o dvacet minut posunut. Moderátor pak pokládal otázky ztěžka, do mikrofonu funěl, a občas mu nebylo rozumět. Nejednoho posluchače napadlo, že moderátor zřejmě „přebral“ či se z jiného důvodu necítí ve své kůži.

V průběhu rozhovoru s poslanci Jurajem Blanárem a Gáborem Grendelem pak přišla řeč i na ožehavé vyšetřování vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka (†27), kdy moderátor ztratil nit úplně. „Soustřeďte se na relaci,“ okřikl ho proto Blanár. Relace ten den byla i výrazně kratší.

Mluvčí rádia se za Dobšinského sobotní výkon později omluvila. „Bylo to způsobené selháním lidského faktoru,“ řekla mluvčí RTVS Erika Rusnáková. „Vzniklá situace nás mrzí a uděláme vše pro to, aby si posluchači další vydání této diskusní relace mohli vyslechnout ve standardním vysílacím čase a rozsahu,“ dodala. Sám moderátor se k věci odmítl vyjádřit.

Fotogalerie
2 fotografie