Bohumil Kulínský zemřel v sobotu 5. 9. 2018 ve svém bytě v centru Prahy. Spekuluje se o tom, že svou roli v předčasném úmrtí hrály drogy. Stopy pervitinu se v moči bývalého šéfa souboru Bambini di Praga ostatně našly už v roce 2005. Došlo k tomu tehdy při prohlídce ve vazební věznici. „Bohoušek si občas něco dal. Nejen v posledních letech, ale i dříve,“ prozradil Blesku jeden z velmi blízkých přátel Kulínského. Podle něj Kulínský byl před svou smrtí v nemocnici, rozhodl se ale odejít navzdory radám lékařů a podepsal tzv. reverz, tedy převzetí odpovědnosti za následky opuštění špitálu.

„Nechci hovořit, nehněvejte se,“ řekla k tomu Blesku Blanka Kulínská (83), matka zesnulého sbormistra. Policie případ vyšetřuje. Zatím ale nic nenasvědčuje tomu, že by se Kulínský stal obětí násilného trestného činu. Definitivně to však potvrdí nařízená soudní pitva. Její výsledky zatím nejsou známy.

Odsouzen za zneužití desítek sboristek

Bohumil Kulínský se stal sbormistrem dětského pěveckého sboru Bambi di Praga v roce 1977, kdy mu bylo 18 let. V jeho úspěšné kariéře nastal zlom 25. listopadu 2004, kdy byl zatčen pro pohlavní zneužívání nezletilých sboristek. Policie původně šetřila 49 případů, k nimž mělo dojít v letech 1984–2004. V devíti byl později zproštěn obžaloby. Hradecký soud mu vyměřil 5,5 roku kriminálu. Do vězení nastoupil v dubnu 2009. Po odpykání poloviny trestu byl propuštěn na svobodu.

Video: Ondřej Soukup: O finalisty SuperStar se zajímá Kulínský!

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Soukup: O finalisty SuperStar se zajímá Kulínský! Markéta Reinischova, Jan Brunclík

Fotogalerie
30 fotografií