Kdysi se mohl Kulínský pyšnit tím, že má přátele a známé v nejlepších společenských i politických kruzích. Ovšem mnoho z nich od něj dalo »ruce pryč«, když byl odsouzen na 5,5 roku ve vězení za pohlavní zneužívání 19 nezletilých dívek. Není divu, že se k jeho náhlé smrti nechtěl skoro nikdo vyjádřit.

Našly se ovšem i výjimky. „Tohle se nemělo stát! Ať je Ti zem lehká, Bohumile,“ poslal zesnulému kontroverznímu sbormistrovi vzkaz do nebe prostřednictvím Facebooku houslista Václav Hudeček (66).

Truchlil také ministr kultury v první Babišově vládě Ilja Šmíd (66). „Strašná tragédie. Nikdy jsem nepřijal obecnou štvanici na Bohumila. I když si za ni jistě mohl z velké míry sám. Myslím na paní profesorku,“ posteskl si exministr a narážel na maminku zesnulého, uznávanou profesorku zpěvu Blanku Kulínskou (83).

Kulínský měl ještě před svým pobytem ve vězení velmi blízko k dokumentaristce a expřítelkyni Anety Langerové (31) Olze Špátové (34). Nejenže jí pomáhal s jejími dokumenty, ale dokonce spolu i chodili. K odchodu exmilence ze světa se ale hnědovláska vyjádřit nechtěla. „Nezlobte se, nechci,“ omlouvala se do telefonu.

Ostatně moc sdílná zatím nebyla ani Bohumilova maminka, která v sobotu odpoledne pomáhala policii a koronerovi v synově bytě v Jungmannově ulici. „Jsem úplně v šoku, úplně mimo. Já vám nemůžu nic říct, probíhá proces vyšetřování a nemůžu o tom mluvit,“ vysvětlovala paní Kulínská, která tak neřekla ani to, zda syn zkolaboval přímo před jejíma očima, nebo ho našla doma už mrtvého.   

VIDEO: Ještě před časem byl Kulínský plný života a plánů. Podle Ondřeje Soukupa se dokonce zajímal o finalistku SuperStar…

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Soukup: O finalisty SuperStar se zajímá Kulínský! Markéta Reinischova, Jan Brunclík

 

Fotogalerie
32 fotografií