Jsem úplně v šoku, úplně mimo... Já vám nemůžu nic říct, probíhá proces vyšetřování,“ řekla Blesku profesorka zpěvu Blanka Kulínská (83) s tím, že vše objasní nařízená pitva. „Je mi hrozně… Už tady mluvíme o formě rozloučení. Ráda bych pozvala hlavně ty, kteří se k synovi nikdy neobrátili zády,“ svěřila Kulínská. „Víš, kolik máš jmen v hlavě? Když je vylovíš, tak to bude skvělé,“ zazněl v telefonátu s Kulínskou ženský hlas vedle ní. „To je pravda, budu přemýšlet,“ dodala roztřeseným hlasem sbormistrova maminka.

Kdo ho objevil?

Stále ale není jasné, co se přesně v sobotu odpoledne v Kulínskéhobytě v pražské Jungmannově ulici odehrálo. Zda zkolaboval před někým, kdo byl u něj na návštěvě (poz. red. mohla to být jeho maminka, která byla krátce po příjezdu záchranářů na místě), nebo zda ho matka či kdokoliv jiný doma našel bez známek života. Blanka Kulínská na tyto otázky Blesku odmítla odpovědět.

Jedno je ale jisté: Kulínský byl podle svých známých plný elánu, pracoval na dalších hudebních projektech i na dalších adventních koncertech pro Českou televizi, jichž byl dramaturgem. Tomu, že by si chtěl vzít život, nic nenasvědčovalo.

Seděl za sex s holčičkami

Kulínský dostal před devíti lety 5,5 roku vězení za pohlavní zneužívání nezletilých dívek. V červnu 2011 ho podmínečně propustili! Až do smrti svou vinu popíral. Po rozpadu souboru Bambini di Praga, který svojí kauzou výrazně poškodil, a tak do něj nepřicházeli noví členové, se krátce živil jako taxikář. Naposledy se pracovně podílel na přípravě loňských adventních koncertů pro Českou televizi.

Fotogalerie
18 fotografií