Slavík jako každý rok dorazil i letos na charitativní akci sdružení Helppes. Ovšem s velkou družinou bodyguardů v patách. Ačkoliv o své bezpečí dbal vždy a ochranka u něj není ničím novým, všichni přítomní se podivovali, kolik drsných mužů ho tentokrát doprovázelo.

Možná to souvisí i s jeho zdravotním stavem, jelikož nedávno potřeboval zpěvák pomoci ze schodů. Tehdy ho táhly manželka Ivana Gottová (42) a vnučka Miloše Formana (†86) Josefína, tentokrát se mohl ale spolehnout na pomoc silných chlapů.

Karel se veřejné promoce asistenčních, signálních a vodicích psů a jejich předání lidem se zdravotními handicapy účastnil již posedmé a rád by se vrátil i příště. „Chodím sem moc rád. Tahle každoroční oslava úspěšného dokončení výcviku psích profesionálů mi dělá radost i dojímá. Mohu vám všem slíbit, že když pánbůh dá zdraví, tak za rok se tu uvidíme zase. Říkám proto zatím jen na shledanou,“ pronesl po vystoupení Gott, který má od Helppes doma fenku zlatého retrívra Stellu.

Sice s pořízením pejska nějakou dobu otálel, ale dcerky ho nakonec přemluvily. Přání jim splnil v roce 2010 a sám si čtyřnohého mazlíčka zamiloval. Když v roce 2015 bojoval s rakovinou mízních uzlin, musela Stella na čas z domu kvůli tomu, že by se Mistr mohl něčím nakazit, což by s jeho oslabenou imunitou nemuselo skončit dobře. Fenka mezitím složila canisterapeutické zkoušky a nyní už je opět u Gottových na Bertramce.

VIDEO: Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené!

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené! Lukáš Červený

 

Fotogalerie
56 fotografií