Při jmenování vlády pořádně pospíchal, aby obřad na Moravě stihl. Proto přiletěl s chotí vrtulníkem do nedalekých Boršic. Vždyť Kruliš málem patřil do rodiny. Před pěti lety chodil s jejich dcerou Kateřinou (24). Prezident prý manželství přeje. „Dášu má moc rád. Když byl Vláďa v nemocnici s rozlámanou páteří po havárii policejního BMW, ona se od něj nehnula a starala se o něj,“ řekl zdroj blízký ženichovi.

Nejedlý coby svědek, Hlinovský v roli otce

Sňatek se konal na palouku u penzionu Malované, který patří včetně areálu kancléři Vratislavu Mynářovi. Ženichovi šel za svědka šéf poradců prezidenta Martin Nejedlý (51). Proč si vybral právě jeho, odpověděl v SMS: „Martin je můj přítel. Vždy mi pomohl, když jsem potřeboval. Takových přátel mám velmi málo.“  Nevěsta, kterou má vést k oltáři otec, šla podle zdrojů Blesku v doprovodu Zemanova tajemníka Jaroslava Hlinovského (61). Tatínek nevěsty totiž před 15 lety zemřel. A že to byl příchod netradiční, dokazovala i hudba. Žádný Canon v D, ale optimistická skladba Calvina Harrise – Feels!

Kromě pozvaných tam nesměla ani noha

Dovnitř mohli jen pozvaní. Na parkovištích bylo plno audin a mercedesů. Vše bedlivě střežila ochranka. Na hosty ale nějaký výjimečný luxus nečekal (noc v penzionu přijde na 600). Jak se Blesku podařilo zjistit, podával se slepičí vývar, jako hlavní chod krůtí prsa se špenátem a batáty. Coby dezert svatební dort. Samozřejmě nechyběla moravská vína a dobrá slivovice.

Kdo je nevěsta

Krásná tmavovláska Dagmar patří k vyhlášeným českým floristkám. Má na kontě řadu úspěchů, včetně vítězství na mistrovství republiky. Květinové vazby byly tedy na svatbě mistrovské. S protokolářem ji před 1,5 rokem seznámila kamarádka Jana. Sešli se u kafe a hned přeskočila jiskra.

Svatební cesta

Zatímco Zeman zamíří na Vysočinu, Kruliš s manželkou na severní Moravu. Líbánky budou prožívat v malé chalupě Mezi plůtky v Čeladné. „Je to jejich oblíbené místo. Jezdí tam čerpat energii,“ prozradil jeden ženichův kolega.

Fotogalerie
13 fotografií