Muzeum voskových figurín sídlilo v centru Prahy. I když bylo hojně navštěvováno, přesto byli nuceni k dnešnímu dni skončit.

"Hezké dopoledne, naše agentura má neveselou povinnost Vám oznámit, že Museum Grévin Praha ke dni 6. 3. ukončuje svou činnost. Mrzí to nejen nás, ale celý tým pražského muzea, oni i my bychom Vám tímto chtěli velmi poděkovat za přízeň a spolupráci. Přikládám tiskové prohlášení Muzea Grévin," oznámila emailem zástupkyně agentury Lucie Strnadová.
„Za čtyři roky činnosti dosáhl Grévin Praha výjimečného hodnocení návštěvníků a výborných známek na portálech. Navzdory meziročním nárůstům počtu návštěvníků i obratu nedosáhl tento ambiciózní projekt pro své vysoké provozní náklady vyrovnaného rozpočtu,“ uvedl provozovatel muzea v tiskové zprávě.
Otázkou zůstává, co bude s figurínami. Podle našich informací se zahraniční herci vrátí do zahraničí a ti čeští mohou být k mání. Svou figurínu tu měl například Karel IV, Rudolf II., Václav Havel, Miloš Forman či například Karel Gott. Podmínkou prodeje figurín českých osobností má však být sosobní souhlas jejich živých předloh.
Fotogalerie
16 fotografií