Skvělá herečka známá ze seriálů Taková normální rodinka či Nemocnice na kraji města zemřela na infarkt 21. ledna 1983 a zpráva o jejím náhlém skonu zasáhla celé Národní divadlo. „Jen jsem hlesla, to přece není možné,“ přiznala před lety její kolegyně z divadelního představení Kočičí hra Luba Skořepová (†93).

Těžce máminu smrt snášel i syn Medřické Václav Vydra (62), který se tehdy v sedmadvaceti letech stal sirotkem. „Taky jsem té zprávě nevěřil, nemohl ji pochopit,“ vzpomíná na dávné chvíle a lituje, že jeho maminka nemohla na tomto světě zůstat o něco déle. Vždyť jen pouhý rok byla vdaná za milovaného Španěla Artemia Preciosa Ugarta (†90) a konečně byla šťastná.

Pro Václava a jeho manželku Janu Bouškovou (64) je ale Dana prý stále nablízku. Prý v tom hraje roli i fakt, že Medřická nemá hrob. „Hřbitov nebyl místo pro ni, je teď s námi všude, kde si ji přejeme mít. Žije dál v našich srdcích,“ napsal Vydra do knihy Vaše Dana Medřická s tím, že máma ostatně nic jiného ani nechtěla.

„Máma mnohokrát zavedla řeč na to, jak to bude, až zemře. Výslovně si přála, abych nechal tělo spálit a popel spolu s ostatními jejími blízkými nechal rozptýlit. Nechtěl jsem o tom ani slyšet. Až když umřela, pochopil jsem, proč o tom tak mluvila, a udělal jsem všechno tak, jak si přála,“ líčil herec, který s chotí nezapomněl ani na nedávné smutné výročí.

V den, kdy od smrti Dany uběhlo 35 let, tak vedle kalendáře s jejími fotkami zapálili svíčku. „Na mámu myslím pořád. I když jsem třeba právě toho jednadvacátého stál na jevišti Divadla Broadway a hrál Porthose v muzikálu Muž se železnou maskou,“ prozradil pro Aha! Vydra, který už teď vymýšlí, jak slavnou maminku uctí v roce 2020, tedy na její nedožité sté narozeniny.

VIDEO: Syn Medřické (†62) a Vydry (†76) staršího Václav (61): Táta umíral pomalu, máma byl šok!

Video
Video se připravuje ...

Syn Medřické (†62) a Vydry (†76) staršího Václav (61): Táta umíral pomalu, máma byl šok! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Fotogalerie
30 fotografií