Herečka byla do pátku hospitalizovaná v říčanské nemocnici. Její stav už se ale naštěstí zlepšuje a ona už v nemocnici zkoušela chůzi s chodítkem. Ovšem má před sebou ještě další rehabilitace a také čeká na výsledky kontrolního rentgenu, který by ukázal, jak na tom je a jak dlouhá léčba ji ještě čeká.

Jediná radost je pro ni nyní to, že na Vánoce ji ze špitálu pustili domů. Jelikož by se tam sama asi nedokázala dopravit, přistavili jí ke vchodu nemocnice sanitku. Ještě než herečku naložili a odvezli, stihla si dát ještě cigárko. Svátky tak sice stráví s jediným synem Jaroslavem (36), ale již 27. prosince se bude muset vrátit zpět do péče lékařů.

Je to přitom už skoro měsíc, co si zlomila kotník, když upadla v lese nedaleko své chalupy. Smůla ji neopustila ani v benešovské nemocnici, kdy znovu upadla a naštípla si obratel. „Vím, že se to pomalu lepší, ale moc toužím být už soběstačná,“ přiznala Obermaierová. „Člověk si neuvědomí, co má, když si jde, kam chce a kdy chce,“ doplnila s tím, že ve špitálu si u ní návštěvy skoro podávají dveře.

Podívat se na ni už přišla herečka Hana Gregorová (65), která má v Říčanech dům, ale také kolegyně Vlasta Peterková (71). Ta za nemohoucí kamarádku nyní dočasně převzala roli v muzikálu Mýdlový princ. Ovšem v seriálu Ulice je Jarka nenahraditelná, a tak museli scénáristé zakročit a Nyklové připsat odjezd do lázní a zlomenou nohu.

„Těším se, až bude ta sádra jenom rekvizita,“ usmála se herečka, za níž se do nemocnice vypravil hned celý štáb nekonečného seriálu. „Taky každou chvíli někdo volá. Když dávali poslední díl seriálu Byl jednou jeden dům, ozvala se Jana Šulcová a vzpomínaly jsme na tu krásnou práci tehdy.“

Ostatně vánoční čas Jaroslava stejně nemá moc ráda kvůli nepěkným vzpomínkám. O milovanou maminku totiž před 37 lety přišla 4. prosince. „Desátého jsme měli pohřeb a šestnáctého se mi narodil Jarda,“ vypráví. „Přišla jsem domů těsně před svátky s dítětem na ruce, nic nebylo připravené ani uklizené. Na všechno jsem byla sama,“ dodala smutně.

VIDEO: Obermaierová o Jaruš Hanušové (+66): Zničil ji rozvod a alkohol!

Video
Video se připravuje ...

Obermaierová o Jaruš Hanušové (+66): Zničil ji rozvod a alkohol! David Turek, Jan Brunclík

Fotogalerie
47 fotografií