Mezi prvními smutečními hosty přišla Jaroslava Obermaierová, která s Pavlatou měla vztah. Zamilovali se do sebe už na divadelní škole. „Volal mi před pár dny. Asi se loučil a já to nepochopila,“ řekla zarmoucená Jarka před několika dny.

Do Strašnic dorazila herecká elita. Jiřina Bohdalová s dcerou Simonou Stašovou, Ondřej Vetchý, Petr Nárožný, Tomáš Klus s manželkou Tamarou, Ivana Chýlková, Ilona Svobodová, Václav Neckář s bratrem, Miroslav Topolánek, Vanda Hybnerová, ministr obrany Martin Stropnický nebo Bolek Polívka.

Poslední rok už nevycházel na veřejnost. Snažil se vyrovnat se svým osudem. Ale vždy si uměl ze sebe udělat legraci,“ řekl Blesk.cz Polívka.

Nad rakví promluvil zpěvák Tomáš Klus. „Poznal jsem ho na DAMU, když u okna kouřil. Ve tváři měl takový ironický úšklebek, který znamenal mám tě rád, ale i polib mi prd.l. Učebnou zaznělo nazdar a po dlouhé době jsem objevil slovo chlap. Chlap to byl obrovský. Zvláště před ženskými jsem měl pocit, že vyrostl o půl metru,“ pronesl Tomáš, který svým projevem několikrát rozesmál smuteční hosty.

Poznal jsem ho po ukončení školy, když jsem nastoupil do divadla E. F. Buriana. Tehdy se stal mým druhým tátou a já tím získal novou rodinu. Babičku Marii... Měl v sobě chlapeckost, radost, humor a zejména křehkost a zajímavost,“ řekl Ondřej Vetchý, který vystřídal Tomáše.

Loučení s oblíbeným hercem trvalo hodinu, pak se dlouho kondolovalo pozůstalým.

Fotogalerie: Pohřeb Michala Pavlaty: Vetchý, Topolánek,…
66 fotografií

Pavlata rakovinu tajil. Když v roce 2015 hydra znovu udeřila, tvrdil dokonce, že to není pravda. Byl to jeho způsob vyrovnání se s drsnou skutečností. Nechtěl, aby ho někdo litoval. Michal zemřel v neděli. „Lékaři dlouho nevěděli, co mu je. Za poslední dobu velmi zhubl,“ prozradil zdroj z nemocnice, kde ležel od začátku listopadu. Pavlata trpěl i chronickou obstrukční plicní nemocí. „Nemohu mluvit,“ napsal nám herec na podzim z nemocnice.

Video
Video se připravuje ...

Michal Pavlata (†71) má dnes pohřeb: Takhle vypadal na posledním vystoupení! Jan Jedlička

 

Fotogalerie
72 fotografií