„Byť už mi bylo třicet let, stále jsem chtěla dokázat ostatním velkým hercům, že ve mně něco je, že bych si zasloužila i roli větší. Chtěla jsem, aby si toho všimli,“ uvedla Simona Stašová, která do té doby hrála spíš role menší a ne tolik výrazné.

„Z každé maličké roličky jsem chtěla dostat maximum, nad každou větičkou jsem se zamýšlela, jaký význam by mohla mít, jakou emoci do ní dát, jak ji ozvláštnit,“ zavzpomínala na to, jak se snažila a tvrdě na sobě pracovala.

A mnohé z její mladické snahy v herečce zůstalo dodnes. „Já jsem nimra a pipla. Nejenom v mládí, ale dodnes každou větu převrátím, každý význam projde u mě prověrkou. Domýšlím ty postavy, dotvářím si situace, dialogy, snažím se tam najít humor, který to všechno prohloubí a dá tomu tu sůl života. Píši si poznámky, pak se na to vyspím a celé to předělám, až jsem s tím spokojená a ve mně cinkne,“ popsala Stašová svůj postup, kterého se drží už roky. Ne vždy se jí ale vyplácí.

„Bohužel v té dnešní rychlosti to nejde. Dokonce je tato metoda na škodu, protože bych zatěžkala roli významy, které tam vůbec nejsou a naopak matou, protože nikam nevedou a lidi něco čekají, co pak vůbec nepřijde,“ ohodnotila sama sebe v rozhovoru pro iDnes.cz herečka, která už neodmyslitelně patří do srdcí veřejnosti.

Fotogalerie
13 fotografií