Zpěvačce znepříjemňuje život tzv. ulcerózní kolitida, kvůli níž v podstatě nemohla vycházet z domu. Nemoc ji totiž neustále nutila k návštěvě toalety. Za den tam Heidi skončila třeba třicetkrát, a tak musela věc začít řešit.

Do rukou lékařů se svěřila už mnohokrát, dokonce navštívila i čínského léčitele a vyzkoušela japonskou alternativní medicínu zvanou reiki. „Moje diagnóza je jasně daná, nic jiného než klasická medicína nezabírá. Je to tak rozsáhlé, že to nejde jinak vyřešit,“ svěřila deníku Aha! brunetka.

Video
Video se připravuje ...

Heidi Janků proplakala první koncert po smrti manžela... Jiří Krušina

Nakonec tedy musela vsadit na bioléčbu, která přitom patří mezi jedny z nejdražších lékařských procedur vůbec a stojí kolem milionu korun. Do čeho jiného by měl ale člověk investovat, když ne do vlastního zdraví. „Teď jsem dokonce v programu bioléčby, kam chodím jednou za tři měsíce. Ta mi konečně pomáhá tak, abych byla schopná pracovat a nijak mě to neomezovalo,“ potvrdila Janků, která v srpnu pochovala manžela Ivo Pavlíka (†84).

Fotogalerie: Pohřeb manžela Heidi Janků Ivo Pavlíka (†84)
129 fotografií

Právě koncerty a vystupování ji v těžkých chvílích drží nad vodou. Díky práci totiž na ztrátu milovaného muže, s nímž v manželství prožila 25 let, nemusí myslet. Proto také potřebuje být fit. „Existují i injekce, ale mně to tam kapají a pak mám tři měsíce pokoj,“ popsala zpěvačka s tím, na injekce by neměla čas.

VIDEO: Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84)

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84): Nechutenství a smutné pohledy... David Turek, Jan Jedlička

Jenže ani tak nemá vůbec vyhráno. Léčba totiž nemusí zabrat. „Bioléčba je experiment, takže nikdo moc neví, jaké to může mít důsledky. Ty projevy se mohou postupně odbourat, ale nemoc v sobě budu mít napořád,“ postěžovala si smutně.

„Nejúčinnější, nejmodernější, ale i nejnákladnější léčbu představuje léčba biologická. Léky působí přímo v místě zánětu a potlačují jej,“ vysvětlil pro Aha! primář gastroenterologie a hepatologie ve Všeobecné fakultní nemocnice v Praze MUDr. Karel Lukáš.

Podle něj Janků hrozí v krajním případě i operace. „Biologická léčba se podává dlouhodobě. Pokud neuspějeme s konzervativní léčbou nebo v případě komplikací, nastupuje chirurgický zákrok,“ dodal.

VŠE O SMRTI IVO PAVLÍKA ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
69 fotografií