„Psycholožka Karla očekává návštěvu své zcestovalé sestry z Thajska i s její novou známostí. S popíjením graduje zábava a s ní i sourozenecká rivalita. Zatímco v dětském pokoji spí malé dítě a internetem prosviští zpráva o údajné smrti Boha – Gotta... Tam, kde padají modly generace rodičů, se mladí snaží o vlastní alternativní výklad desatera, podle kterého je každý bohem sobě samému,“ je uvedeno v obsahu hry ‚Den, kdy zemřel Gott‘.

Představení, které uvádí spolek zvaný Prešovské národní divadlo, tak nemá kromě kontroverzního jména s jedenačtyřicetinásobným Slavíkem nic společného. Ovšem název mu i tak dopomohl k hojné návštěvnosti. Zejména pak v době, kdy se Karel potýkal se zákeřnou rakovinou mízních uzlin a celý národ se obával, že ani četné chemoterapie ho nezachrání.

Ještě že se tehdy zvěsti o hře k němu nedonesly, jelikož by mu možná i přitížily. Vždyť hra mu v podstatě předpovídala smrt, což působí nevhodně a nechutně. Její autorka Michaela Zakuťanská ani režisérka Júlia Rázusová si ovšem nic takového nepřipouští. „Nechtěly jsme se pana Gotta dotknout. Snad nám to Pan božský odpustí…“ vyjádřily se pro deník Aha! společně.

V inscenaci mimo jiné hraje i Gabriela Marcinková (29) alias svérázná zdravotní sestra Irena v seriálu ČT Doktor Martin. „Já si pana Gotta nesmírně vážím. I mně bylo divné, proč figuruje v názvu hry, když není německá. Práce je ale práce, tak jsem se v tom nerýpala,“ okomentovala skandál Slovenka, která se probojovala do žebříčku 100 nejkrásnějších žen planety.

Teď se o hře dozvěděl i sám Gott. Ale vzhledem k tomu, že boj s rakovinou vyhrál a cítí se dobře, nad touto nepříjemností jen mávl rukou. V Prešově jako na celém Slovensku má své fanoušky a nehodlá je zarmoutit tím, že by na jejich město nějak zanevřel. Možná si teď ale trochu vyčítá, že si přece jen nenechal svůj pseudonym ze začátku kariéry. Kdyby i dnes vystupoval pod jménem Karel Matějíček, těžko by někdo jeho příjmení tímto způsobem zneužil. 

VIDEO: Gottova "rozbombardovaná" Bertramka: Podívejte se, v jakém je teď stavu!

Video
Video se připravuje ...

Gottova "rozbombardovaná" Bertramka: Podívejte se, v jakíom je teď stavu! Jan Jedlička

VŠE O KARLU GOTTOVI NA BLESK.CZ ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
60 fotografií