Svatba roku exministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše se odehrávala na rodinném Čapím hnízdě a pozvánku obdrželo na dvě stovky lidí. Moniku odvedl k oltáři její bratr, zatímco Andreje jejich dcera Vivien. 

O hosty bylo velice dobře postaráno, a tak zatímco obřad  začínal v 16:00, podle programu se welcome drinky podávaly už od půl třetí. A punc pompéznosti měl i následující mejdan. Čapí hnízdo se proměnilo v bílou nádheru se spoustou živých květin, bílým tanečním parketem a pohádkovou dekorací.

Pár měl úchvatný několikapatrový dort, na jehož tradiční společné krájení došlo ve večerních hodinách. Hostům zahrál k bujarému tanci Michal David, a parket tak praskal ve švech. Třešničkou na dortu svatební oslavy byl ohňostroj, který v noci prozářil oblohu nad Čapím hnízdem.

Došlo i na první společný novomanželský tanec a pár střídal letmé polibky a pevná obětí po celou noc. „Užili jsme si to moc. Tančili jsme, bavili jsme se,“ vzkázal v neděli Babiš. A ještě aby ne – přiznal, že oslava pokračovala až do půl páté ráno! Ani den po svatbě se na svatební hosty nezapomíná a je pro ně až do třetí hodiny odpoledne připraven brunch. 

Podle prvního novomanželského rozhovoru, který pár poskytl Blesku, se ale pro ně nic nemění a po třiadvaceti letech neočekávají, že by „papír“ na vztah nějak zásadně ovlivnil jejich soužití. Nemají ani předmanželskou smlouvu. „Žádná předmanželská smlouva není a ani nebude. My jsme strašně dlouho spolu a samozřejmě náš vztah měl nějaký vývoj. Na začátku asi Monika chtěla svatbu, i když to nikdy neřekla, ale říkal jsem jí, to bude vypadat blbě, budeš vypadat jako zlatokopka. Pak jsem chtěl zase já, ale to nechtěla ona, asi byla naštvaná,“ prozradil ministr.

Fotogalerie: Svatba Andreje Babiše a Moniky
242 fotografií

Fotogalerie
58 fotografií