30. 7. 2017: Kdysi se jako sekretářka firmy Agrofert zapletla se svým šéfem, nyní exministrem financí Andrejem Babišem. Mají spolu dvě děti ve věku teenagerů, ona díky nim léta používá příjmení jejich otce, s nímž nyní, po třiadvaceti letech soužití, uzavřela svazek manželský. Obřad se konal na rodinném Čapím hnízdě a byla to idyla hodná seriálového Southforku Ewingů.

Licitace, proč se kontroverzní podnikatel, lídr hnutí ANO, jemuž průzkumy veřejného mínění před říjnovými volbami přisuzují vítězství a možný post premiéra vlády, žení, nechám jiným.

 

Teď už zákonná manželka druhého nejbohatšího muže v zemi si svatbu organizovala sama. Vybrala lidi do přípravného týmu. Sdělila jim své představy. Rozeslala dvěma stům hostů pozvánky na obřad. Moničina dvorní návrhářka Tatiana Kovaříková ušila modely, do nichž se po obřadu na večeři a poté na party převlékla. Další módní tvůrce Miroslav Bárta oblékl družičky. Děti, Vivien a Frederik, pomáhaly vybrat dort. Velkou svatební róbu si nevěsta objednala u izraelské oděvní designérky.

Video
Video se připravuje ...

To nejlepší ze svatby Andreje Babiše: Vášnivý polibek a nevěsta s nadupaným korzetem! Jan Jedlička

 V rámci života, v rámci hry

Na začátku veřejného, s hnutím ANO spojeného života vstoupila Monika Babišová na scénu coby atraktivní, o generaci mladší partnerka miliardáře, která má dlouhé blond vlasy, plné rty a při formálních příležitostech nosí o něco větší dekolty, než by měla. Nohy věčně trápí na smrtelně vysokých podpatcích střevíčků od Manola Blahnika, Christiana Louboutina či Jimmy Choo. Byla víc posh než se od žen představitelů vlády očekává.

 S takovou výbavou mezi manželkami jiných politických činitelů samozřejmě čněla. A jako každá jiná to lehké neměla. Musela se vypořádat se zájmem  médií, ztrátou soukromí. Pravdou je, že od počátku uměla s novináři vycházet. Vybavuji si její příchod na jeden z pražských Fashion Weeků, kdy na schodech hotelu Boscolo velícím fotografům snaživě pózovala na vratkých jehlách bot v žlutém modelu od Diora.

Video
Video se připravuje ...

Tenkrát na západě: Babiš si vedl Moniku k oltáři za zvuků slavné melodie Jan Jedlička

 Dnes je Monika suverénní, praxí i radami stylistů poučená čtyřicátnice, která si dokázala vybudovat předpisovou image ženy státníka. Její šatník se přizpůsobil společenské roli, má status dobře oblékané ženy, byť někdy ujede. Většina lidí ji vnímá jako milý a empatický protipól kontroverzního Babiše. K novinářům je stále vstřícná, i když jim v komunikaci v podstatě sdělí minimum. Články o ní, rodině, muži včetně jejích střípků ze soukromí na sociálních sítích k obrazu profesionální manželky maximálně přispívají. Hádky s Andrejem popisuje jako malou Itálii, která lásku za účasti respektu koření. Veřejnost se dozví, že vaří přes týden a o víkendu ne.

Se stejnou strategií se Monika postavila i k informacím o vdavkách, kvůli jejímž přípravám se Čapí hnízdo od úterý do neděle uzavřelo. Prozradila pouze, že svatební róba bude bílá, dcera bude družička, syn družba a snubní prsten zdobí démanty.

Fotogalerie: Svatba Andreje Babiše a Moniky
242 fotografií

 Uspěla

Monika špitla manželství stvrzující ano ve sněhobílé, na tělo ulité a od kolen se do zvonu rozvolňující róbě, která byla z lehounkého, skleněným štrasem bohatě vyšívaného transparentu s rafinovaným, na správných místech pojednaným podložením. Ňadra byla s mírou vystavená v košíčcích torza středem přednice se táhnoucího korzetu. Romantická ramínka padala z ramen. Rozpuštěné, přirozeně upravené vlasy zdobila čelenka s v týle posazeným, do monumentální vlečky se táhnoucím závojem. Převis bílé kytice stylovou čistotu celku pečetil.

Tohle se povedlo, konstatuji při pohledu na do poslední chvíle utajovaný outfit nevěsty. Zejména, že za ním stojí sama, není dílem stylisty. Je to dobré, byť někdo může namítnout, že závoj a zářivě bílá barva je pro vdávající se čtyřicátnici, která je matkou dvou dospívajících dětí, příliš. Každopádně ona tuto možnou kontroverzi unesla.

Inscenace svatby se podařila. Monika složila další zkoušku. Opět dostala jedničku do indexu příkladné manželky. Říká se tomu happy end.

Video
Video se připravuje ...

ANO! Babiš a Monika jsou svoji: Podívejte se na nejvášnivější novomanželský polibek! Jan Jedlička

Fotogalerie
60 fotografií