„Ani jsem netušil, kolik lidí mne má rádo,“ snažil se Olda v sobotu vyloudit na utrápené tváři úsměv, když se od Blesku dozvěděl, jak mu čtenáři i řada osobností ze showbyznysu posílají pozdravy a dávky energie. V následujících dnech se za ním do sanatoria chystal také kapelník Václav Hybš (82).

V pondělí se ale Oldův zdravotní stav začal zhoršovat. Vůbec nejedl, nepil a upadal do kómatu. Z něj už se neprobral. V obklopení rodiny, partnerky Hanky (sestřenice Karla Gotta!) a dcery Dagmar v pondělí ve 20 hodin vydechl naposledy.

Gottovi, který si stále léčí zánět dutin, zprávu o Oldově skonu zatelefonovala právě jeho sestřenice Hana. Slavíka úmrtí jeho dlouholetého rodinného kamaráda a spolupracovníka zdrtilo. „Jeho odchod je pro mě bolestný, prožili jsme společně na cestách krásné chvíle a zažili jsme hodně srandy. Byl to prostě společenský člověk, uměl pobavit a každý ho rád viděl. Bude mi moc chybět,“ truchlí Gott.

VIDEO: Sám Karel se nyní potýká se zánětem dutin. S kašlem bojoval už na svém koncertě minulý týden...

Měl nádor v kostech

Havránek bojoval měsíc s těžkým nádorem kostí, který u něj lékaři odhalili poté, co si stěžoval na silné bolesti nohou. Nejprve se léčil v Motole, poté ale požádal o převoz jinam. Rodina po konzultacích s odborníky ale také s Karlem Gottem zvolila sanatorium v Nové Vsi pod Pleší ve středních Čechách. Tam Oldu převezli minulé úterý. Ve čtvrtek ho tam navštívil Slavík se svou manželkou Ivanou (41).

Chtěl za ním ještě jet o víkendu, ale silný zánět dutin mu v tom zabránil. Proto alespoň Oldovi telefonoval. „Má o mne starost. Karel je moc hodný člověk. Dokonce mi řekl, že sežene pár chlapů, co mě naloží a převezou na středeční zahájení výstavy o něm. Že budu mezi svými... Já jsem mu ale řekl, že to asi nezvládnu, že tam zajdu, až se uzdravím,“ svěřil ještě o víkendu Blesku Olda. Karla už od čtvrtka neviděl, výstavu o něm, která začíná ve středu večer, už také nestihne...

I poté, co Olda ze zdravotních důvodů v roce 2014 přestal pracovat jako řidič Karla Gotta, nezahálel. Pravidelně jezdil z Újezda u Svatého Kříže na Plzeňsku, kde s manželkou Hankou bydlel, do Prahy. Karlovi, ale také dalším přátelům vozil z Plzeňska vynikající uzeniny a ovoce z domácí zahrádky.

„Oldo, teď sice s párečkama nejezdíš, ale přijdeš zase, viď? Objednávám si jich kilo,“ vtipkoval s ním fotograf František Jirásek, který ho také o víkendu navštívil. Olda se pousmál a přislíbil, že jen co to půjde, zase přijede...

VIDEO: Gott se musel i s rodinou přestěhovat z Bertramky, která je v rekonstrukci. Jak to tam teď vypadá?

Video
Video se připravuje ...

Gottova "rozbombardovaná" Bertramka: Podívejte se, v jakíom je teď stavu! Jan Jedlička

VŠE O KARLU GOTTOVI NA BLESK.CZ ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
108 fotografií