V prosinci ho z Nepřítele lidu odvážela po nervovém kolapsu sanitka, a to už nyní nechtěl dopustit. „Od rána jsem věděl, že je zle, měl jsem i horečku. Stres, který zažívám kvůli zvýšení alimentů a finanční situaci vůbec, mě drtí. V podstatě bylo nemožné opustit byt,“ prozradil Bareš.

Raději to dal do divadla vědět hned dopoledne. Expřítelkyně a matka jejich dcery Sonji (19) loni požádala o zvýšení alimentů na dceru z dvanácti na osmnáct tisíc, navíc chce sto tisíc korun doplatit zpětně! Pro herce, který má další dvě děti s manželkou herečkou Antonií Talackovou (38), a splácí hypotéku na bydlení, je to takřka smrtící rána.

Do toho se ještě v březnu platí daně,“ říká herec vyčerpaně. Musel prý požádat o odklad na červen. „Už pomalu myslím jen na peníze, na nic jiného. Je to šílené,“ postěžoval si představitel soudce Janoty ze seriálu ČT Četníci z Luhačovic.

Věděl, že to tak dopadne

Po prosincovém kolapsu přímo na jevišti vinohradského divadla herec dokonce navštívil psychiatra Jana Cimického (68). „Doporučil mi nějaké léky na uklidnění. Podle něj není jiné cesty než tu překážku překonat. Doufám, že je zase vše v pořádku. Bude důležité, jak zvládnu návrat na jeviště vinohradského divadla a do Nepřítele lidu,“ obával se Igor Bareš ve velkém rozhovoru, který vyšel v sobotním Aha! před deseti dny. Jeho obavy se bohužel vyplnily…

Stres ruší kapačky

S Crohnovou chorobou (chronické zánětlivé onemocnění, které se nejčastěji projevuje v oblasti spojení tenkého a tlustého střeva) Igor bojuje už 18 let. Chodí do pražského IKEM každé dva měsíce na kapačky, současný stres ale maří veškeré snahy lékařů.

Fotogalerie
29 fotografií