Už počátkem prosince se ukázalo, že Michalovou míchou v místě dlouhém asi 15 cm neprochází signály neboli nervové vzruchy. Znehybňuje to nohy a částečně i hrudník.

Jančaříkovo uzdravení se kvůli této komplikaci bohužel zřejmě hodně protáhne. Tři dny po transplantaci ledviny loni na podzim musel Michal urychleně na neplánovaný zákrok na páteři. Praskla mu céva a vytékající krev silně tlačila na míchu.

„Lékaři krev odsáli, ale tlak na míchu byl velký a způsobil nefunkčnost mých spodních končetin,“ uvedl tehdy pro Novu Jančařík. Nyní moderátor mobil nebere a neodpovídá ani na esemesky. Na svém profilu na sociální síti byl naposledy 27. prosince, kdy sdílel pozvánku na silvestrovskou novoroční mši.

Michalovi rodiče o tom, jak vypadá synův současný zdravotní stav, mnoho nevědí. Oba chytli koncem roku nebezpečnou virózu a za synem raději nešli, aby ho ještě ke všemu nenakazili.

„Navíc se nechci k Míšovi nijak veřejně vyjadřovat, pochopte to,“ požádal otec moderátor Petr Jančařík (65). Přímo na Nový rok měl půlkulatiny, ale do slavení mu vůbec nebylo...

Co je polycystóza

Michal trpěl polycystózou ledviny. Ledvina se cystami zvětšuje, deformuje a postupným rozšiřováním ledvinových kanálků vznikají stále další cysty. Ledvina se nakonec tak zvětšila, že vážila 7 kilo a praskla. Proto musel urychleně na transplantaci.

Fotogalerie
49 fotografií