„Až budu mít dobrou zprávu, tak vám ji řeknu,“ řekl Blesku jeho nešťastný otec, který ani netuší, kdy syna pustí z nemocnice domů. „Nikdo neví, jestli na Vánoce bude doma. Pro rodinu je to těžké. Věříme, že to nějak půjde,“ neztrácí naději.

Před pár dny byl Michal převezen z Fakultní nemocnice Plzeň do pražského Motola na spinální jednotku, kde se o něho budou starat specialisté, kteří mají za úkol postavit ho zpátky na nohy.

„Jsem pozitivní a věřím, že rehabilitace bude mít své výsledky, i když vím, že je to otázka měsíců,“ řekl Jančařík. Moderátor, jenž už na Nově patří k inventáři, trpěl polycystickým onemocněním ledvin, kdy dochází k život ohrožujícímu zvětšování orgánu.

A to se bohužel v jeho případě stalo, ledvina mu v létě praskla a bylo nutné přistoupit k transplantaci. Po třech dnech ale přišla další zdravotní pohroma.

„Stalo se to, že u míchy praskla céva a vytékající krev na míchu velmi tlačila. Lékaři ji sice odsáli, ale tlak byl stále velký a způsobil nefunkčnost mých spodních končetin,“ popsal Michal s tím, že podle lékařů má šanci, že bude znovu chodit.

Fotogalerie
47 fotografií