„Zachránili mi život! Dostal jsem se tam (do Hradce – pozn. red.) přes Náchod, kde zhodnotili, že můj stav je natolik vážný, že to není případ pro okresní nemocnici. To bylo správně, ale než jsem se do Hradce dostal, byl už jsem opravdu ve velmi špatném stavu, ztratil jsem hodně krve a drasticky mi klesl tlak. Naštěstí tam byl doktor Pavel Navrátil a ten mě odoperoval jako Bůh!“ neskrývá Michal svou vděčnost.

Podle jeho slov to opravdu nebyla rutinní operace. „Ledvina standardně váží 150 gramů, a ta moje měla skoro sedm kilo! Hrozily komplikace, ale díky skvělé práci pana doktora nic takového nenastalo,“ podotýká Michal.

„Neuvěřitelně rychle jsem se hojil a za patnáct dnů mě mohli převézt do Plzně, kde jsem si poležel ještě asi deset dní. Měl jsem opravdu štěstí v neštěstí, že jsem se dostal právě do Hradce,“ pokračuje s tím, že stejně kvalitní péče se mu dostává i v jeho rodném městě.

„Tam se o mě stará docent Tomáš Reischig, který bude i řídit transplantaci. Teď docházím třikrát týdně na dialýzu,“ říká moderátor. „To je něco pro nás, pro lenochy. Třikrát týdně mám čtyři a půl hodiny času, kdy ležím v příjemném prostředí, všichni jsou na mě milí a já si můžu číst nebo koukat na filmy. Zdravím sestřičky a docenta Eiselta! Vidíme se teď obden...“ dodává Jančařík s úsměvem.

I přesto, jak blízko byl smrti, Michal se už pomalu vrací i do práce: „Jezdím tam jednou týdně. Na Nově mi znovu vyjádřili velkou podporu. Drží místo do doby, než budu fit a budu se moct vrátit naplno. Jsem za to moc rád, protože se můžu soustředit jen na léčbu a to v takových chvílích opravdu moc pomáhá. Chtěl bych za to lidem z vedení Novy moc poděkovat.“

 

Polycystóza ledvin

Polycystická choroba ledvin je neléčitelné vrozené onemocnění, při kterém se na ledvinách vytváří velké množství cyst. Kvůli nim se ledviny zvětšují a zároveň ztrácejí svoji funkci a časem selhávají.

 VŠE O MICHALU JANČAŘÍKOVI NA BLESK.CZ ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
30 fotografií