Hegerová totiž špatně chodí, a tak se jejím celým světem stal byt na Staroměstském náměstí. Vychází jen sporadicky. „Na podzim a na jaře, to když mě vnuk Matouš veze do Rehabilitačního centra v Berouně. Jsem tam vždycky dva týdny a mám tam přesně to, co potřebuji – výhled z okna do zahrady a především ticho,“ říká legendární zpěvačka s tím, že v Berouně se léčí na soukromé klinice. „Platím kolem tisíce korun za den, ale je to stejně k nezaplacení, víte? Díky Berounu jsem poznala zásadní rozdíl mezi státním a soukromým zařízením. V tom soukromém se na vás neustále usmívají a jsou milí. Máte pocit, že je neobtěžujete. A úsměv? To je největší lék.

Další výjimku, kdy vyjde z bytu, prý činí na Vánoce. „Letos to bylo 27. prosince. Vždycky pozvu celou rozvětvenou rodinu do Café-Café v Rytířské ulici, každý si tam dá, co chce, a je nám báječně. To jsem před lety vymyslela já a stalo se to krásnou tradicí.

Doma pak ráda přijímá návštěvy. „Měla jsem na sklonku své kariéry to obrovské štěstí, že jsem koncertovala s tou nejlepší kapelou na světě, s těmi nejlepšími techniky a lidmi. Když mi teď bylo 85 let, Petr Malásek a všichni ostatní zase přišli. I se svými rodinami, s dětmi. Mám malý byteček, seděli na zemi, bylo to ale náramné a nezapomenutelné. Fotili a potom mi poslali PF 2017, udělali mi obrovskou radost. Dali tam i text mojí oblíbené písničky.“

Fotogalerie
37 fotografií