Ještě před pěti lety se mohl zúčastnit benefice, kterou k jeho osmdesátinám uspořádali v pražském Divadle Rokoko. Teď už toho oslavenec schopný není, a tak herci Městských divadel pražských přijedou za ním do pražského Motola a zahrají mu narozeninové představení v pizzerii, která je v domě, kde bydlí.

„Pokud bude Standovi dobře, sejde dolů nebo si ho tam odnesou. Anebo to bude poslouchat z okna,“ řekla Blesku jeho žena s tím, že u herce teď nikdo neví hodiny ani minuty, kdy se mu přitíží.

Video
Video se připravuje ...

NEJDOJEMNĚJŠÍ VIDEO: Podívejte, jak Stanislava Fišera rozplakala smrt Vinnetoua! Miroslava Dvořáková, Lukáš Červený

„Benefici by už manžel bohužel nezvládl. Najednou se mu zvýší tlak do smrtelné výšky, má neustále z toho ozařování motolice a často kolabuje,“ posteskla si paní Fišerová.

Před 12 lety totiž jejímu manželovi lékaři objevili rakovinu hrtanu. Po nezbytné operaci Stanislav Fišer mluví už jen díky mašince. Nad zákeřnou nemocí sice zvítězil, ale s herectvím je už definitivní konec.

Stanislav Fišer byl angažován do Divadla ABC Janem Werichem (†75) v roce 1959. V Městských divadlech pražských působil až do svého odchodu do důchodu v roce 1993.

Video
Video se připravuje ...

Zaživa pohřbený Fišer: Bartoška se mi omluvil! Ale... Luboš Procházka, Lukáš Červený

Fotogalerie
37 fotografií