Před necelým měsícem zpěvák podstoupil 90minutovou operaci vyhřezlé ploténky mezi čtvrtým a pátým bederním obratlem.

„Šlo o standardní výkon,“ řekl tehdy Blesku neurochirurg MUDr. Jiří Chrobok (58), který operaci v pražské Nemocnici Na Homolce vedl. Operace se zdařila a Karla si už čtvrtý den po výkonu odvážela domů manželka Ivana (40). S tím, že za Gottem budou docházet pravidelně odborníci, kteří s ním budou rehabilitovat, aby si posílil potřebné svaly. Před deseti dny ale vznikly komplikace a Slavík začal opět kvůli páteři trpět. Poté, co lékaři zjistili, že bolesti způsobuje zánět a otoky kolem operované ploténky, byl Gott ve čtvrtek hospitalizován a lékaři zahájili tvrdou léčbu antibiotiky. Proto se zpěvák nemohl zúčastnit slavnostního vyhlášení Slavíků, byť doufal, že se všechno za dva dny spraví. 

Ani nepřetržité kapání do žil, které v nemocnici střídají pravidelné rehabilitace, ale za tak krátkou dobu nepomohlo. Reoperace páteře, o které se mluví, podle Gottova operatéra a ošetřujícího lékaře nehrozí. „Žádná reoperace se nechystá, jde opravdu jen o zánět, který je na ústupu. Pacient bude během pár dnů doma,“ zdůrazňuje MUDr. Jiří Chrobok.

Když je pán domu v nemocnici, na Bertramce se vždycky stěhuje, pígluje, opravuje, gruntuje, maluje nebo natírá. Věci se okamžitě dávají do pohybu! 77letý zpěvák totiž takové akce nemá rád, a už vůbec ne, když má být při nich. A Ivana to od začátku respektuje. Proto se teď na Bertramku nebo z ní stěhují štafle, sádrokartony, kovové tyče, židle… Až se Karel vrátí z nemocnice, doma to možná ani nepozná. Staví mu snad domácí rehabilitační »kliniku«?

VŠE O KARLU GOTTOVI NA BLESK.CZ>>>ZDE!

Fotogalerie
19 fotografií