„V pondělí 22. srpna jsme před osmnáctou hodinou přijali výzvu od policie s tím, že si žádají posádku Zdravotnické záchranné služby Praha na Smíchov, kde našli bezvládné tělo v garáži. Posádka, která na místo dorazila, však mohla už jen konstatovat smrt,“ dozvěděl se Blesk od mluvčího pražské záchranky Dominika Horna a šokující informace, které deník mezitím získal z několika zdrojů, se tak potvrdily.

Video
Video se připravuje ...

Sebevražda vizážisty Ivety Bartošové (†48): Neměl v pořádku psychiku! David Turek, Petr Soukup

Tomu, že si chce vzít život, přitom nic podle jeho okolí nenasvědčovalo. Ivo býval vždy navenek veselý a plný energie. Týden před smrtí se Špes dokonce bavil se svými přáteli na pochodu homosexuálů Prague Pride. Právě láska ke stejnému pohlaví měla vizážistu, který se podílel i na projektech jako StarDance nebo SuperStar, stát život.

„Do někoho se zamiloval, ale jeho city nebyly opětované. Na život si sáhl z nešťastné lásky,“ prozradil Aha! dobře informovaný člověk z vizážistova okolí, který si nepřál být jmenován. A na povrch vyplavala i další fakta. Zejména to, že Ivo i přes neustálý úsměv válčil se zákeřnou nemocí. „Už léta bojoval s depresemi,“ prozradil Aha! jeden z fotografů, se kterým spolupracoval.

Jak už Blesk dříve informoval, Špes si vzal život výfukovými plyny v garáži domu na pražském Smíchově, kde bydlel. Usedl na sedadlo svého milovaného červeného kabrioletu a otočil klíčkem zapalování. To auto prý doslova zbožňoval. „Hrozně ho opečovával a tvrdil, že je to jeho miláček. Je symbolické, že se rozhodl svůj život ukončit právě jeho prostřednictvím. Vždy mu totiž záleželo na tom, jak vypadá. Určitě by si nedokázal podřezat žíly nebo skočit,“ prozradila jeho blízká spolupracovnice.

Fotogalerie
11 fotografií