Ivo Špes byl špičkou mezi vizážisty. V oboru byl dlouhá léta, a tak není divu, že si ho do svého týmu vybral i Karel Gott. Ten se smutnou zprávu o smrti svého dlouholetého spolupracovníka dozvěděl od Blesku. Na Iva vzpomíná jen v dobrém.

Video
Video se připravuje ...

Sebevražda vizážisty Ivety Bartošové (†48): Neměl v pořádku psychiku! David Turek, Petr Soukup

Ivo Špes byl plnohodnotným členem mého týmu, protože za posledních deset let byl s námi vždy na turné. Byl milý a za každé situace dobře naladěný. A byl to právě on, kterého jsem jako jednoho z posledních vždy viděl před mým vstupem na jeviště. Jeho neustále dobrá nálada a veselá mysl mi pomohla a přenesla se na mě. Takové lidi, jako byl on, jsem před svým vystoupením vždy rád viděl. Nikdy na něm nebylo znát, že by byl smutný nebo že by jej něco trápilo. O to víc mě zpráva o jeho úmrtí překvapila a zasáhla,“ napsal Mistr Blesku poté, co se dozvěděl o jeho skonu. 

Špesova smrt šokovala také bývalého tajemníka Karla Gotta Jana Adama, který se s ním velmi dobře znal. „Na vizážistu Ivo Špese nikdy nezapomenu. Hlavně na jeho věčný úsměv, na jeho legrácky i na to, jak jsme s ním a s řidičem Jirkou Bubníkem často řvali smíchy jako paviáni. Třináct let jsme se potkávali na koncertech Evy Urbanové a Karla Gotta. Dodnes vzpomínám, jak mi přede dvěma lety před koncertem v Brezně Ivo sdělil, že se mám jít okamžitě převléknout, protože tmavé sportovní triko se do společenského obleku zásadně nehodí. Mohl se na mne vybodnout a nechat mne, abych se ztrapnil. Ale takový on nebyl! Byl to slušný a férový chlap. Ivo, budeš mi moc chybět,“ napsal Adam Blesku.

Špes svůj život ukončil dobrovolně z neděle na pondělí, a to v garáži, kde se udusil výfukovými plyny. Sebevraždu šetří policie ČR, která doposud nevydala žádné prohlášení. Pražská záchranka informaci Blesku potvrdila.

„V pondělí 22. srpna jsme před 18. hodinou přijali výzvu od policie s tím, že žádají posádku Zdravotnické záchranné služby Praha na Smíchov, kde pravděpodobně našli zemřelé tělo v garáži. Posádka, která na místo dorazila, mohla však už jen konstatovat smrt,“ řekl Blesku Dominik Hron, mluvčí pražské záchranky.  

I když se Ivo staral o desítky slavných, tak prý trpěl depresemi a dokonce se spekuluje o vážné nemoci.

Fotogalerie
21 fotografií