Když se stal Stanislav Gross jedním z nejmocnějších mužů v zemi, nebylo vhodné, aby jeho choť pracovala jako manažerka ve firmě specializující se na podomní prodej kosmetiky.

„Měla jsem tu práci moc ráda. Na druhou stranu jsem se místo toho začala doma věnovat dcerám Denise a Natálii a rozhodně jsem se necítila prázdná. Našla jsem si svoje místo,“ svěřila už dříve Blesku Grossová.

Situace se radikálně změnila 16. dubna 2015, kdy expremiér zemřel na následky amyotrofické laterální sklerózy. Po manželovi zbylo jen vybílené konto, na kterém místo desítek milionů zůstalo jen 170 Kč. Veškerý další majetek zůstává zablokovaný kvůli dědickému řízení, a vdova se tak ocitla zcela bez prostředků.

Musela si dokonce půjčovat peníze, aby mohla dcerám dopřát dovolenou, a taky pronajmout jejich luxusní apartmán v Miami. „Chci se opět vrátit k podnikání. Je to jeden z nejetičtějších byznysů, co jsem poznala, a mnoho přátel mi zůstalo právě tam,“ řekla vdova pár měsíců poté v exkluzivním rozhovoru pro Blesk.

Přestože od Grossovy smrti uplynul už více než rok, dědictví stále není uzavřené! „Dědictví se stále řeší, a tak Šárka nesmí s žádným majetkem nijak disponovat. Musí nějak zajistit rodinu, odmítá přitom ale sahat na peníze, co vydělají dcery samy...,“ prozradil Blesku blízký rodinný přítel.

„To je také důvod, proč Šárka nastoupila do práce jako školitelka prodejních dovedností. Navíc se rozhlíží, ve kterém dalším oboru by mohla podnikat,“ dodal zdroj, který si nepřál být jmenován.

Víte, že... Poznali se v kantýně

Když se Stanislav Gross seznámil se svou budoucí ženou, pracovala v kantýně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Nejmladší dcera Natálka vydělá tolik jako její otec, když řídil vládu

V době, kdy byl Stanislav Gross premiérem, bral lehce přes 146 000 korun měsíčně. Jeho nejmladší dcera Natálie (13) dnes vydělává skoro tolik jako on!

Jen málokdo věřil, že nejmladší Grossova dcera má skutečný talent a nepomáhá jí slavné jméno. Právě smrt jejího otce a finanční problémy rodiny ale ukázaly, jak je to doopravdy.

„Ona je nesmírně talentovaná, a tak se nelze divit, že jde z role do role. Nikdo to na začátku nechtěl slyšet, ale ona bude obrovská hvězda!“ míní producentka Ema Krahulíková, která Natálii obsadila do další role v nově připravovaném muzikálu Ferda Mravenec.

Mladá hvězda září nejen v mnoha muzikálech, ale také v primáckém seriálu Přístav. „To, co vydělám, mi jde na můj vlastní účet. Nejvíc utrácím za kabelky, a hlavně miluju kupovat dárky ostatním, třeba mamce a sestře,“ svěřila Natálie.

Podle informací Blesku inkasuje za každé divadelní představení 6 000 Kč stejně jako za jeden natáčecí den seriálu Přístav. Zvládne-li 25 vystoupení či natáčení do měsíce, hravě jí na konto přiskočí 150 tisíc! Její tatínek by na ni byl moc pyšný.

Byla to právě Natálka, která mu do posledních chvil zpívala u lůžka, než zemřel. Škoda že na premiéře Ferdy Mravence v březnu příštího roku v Divadle Hybernia bude chybět...

Fotogalerie
39 fotografií