Očekávaný syn dostal jméno Jiří po skladatelově mamince Jiřině. Jenže hned po porodu v Římě v roce 1981 zemřel. Hapkovým se v minutě zhroutil svět. „Ten žal se nedá popsat. Byla jsem zcela ochromená. Petr tehdy musel syna pochovat na hřbitově sám, já to nedokázala,“ popisovala Ulla nejtěžší chvíle života.

Dlouho se z hrůzného zážitku nemohla vzpamatovat. Když dostala od režiséra Jaroslava Soukupa (69) nabídku na roli skladnice Ilonky ve filmu Vítr v kapse, věřila, že přijde na jiné myšlenky.

A podařilo se! „Neumíte si představit naši radost, když jsem zjistila že jsem znovu v jiném stavu!“ říká Ulla. Zakázali si s Petrem jakékoli černé myšlenky, upjali se k nové naději. Keslerová se proto při práci na filmu, v němž ji dobýval mladičký Sagvan Tofi (tehdy 18) v roli Cyrila, doslova vznášela.

Dotočila na jaře a v půlce září 1982 se jí doma v Římě narodila dcera Petra Hapková (33), ze které je dnes zpěvačka. „Proto mám k filmu Vítr v kapse trochu jiný vztah než třeba ke Křehkým vztahům nebo Fešáku Hubertovi,“ prozradila herečka.

Fotogalerie
49 fotografií