Pro herečku Ullu Keslerovou (63), která má s Hapkou dceru Petru (30), to byl až dojemný zážitek. Po všech starostech s operací kyčle a dalšími zdravotními problémy to byla najednou konečně příjemná chvilka.

„Chtěl bych si tě vzít,“ řekl najednou Hapka zničehonic své »ex«, když za ním přiletěla z Říma, kde trvale žije. Ta nabídka ji přece jen trochu zaskočila, reagovala ale vlídně. „Už jsme se vzali, Péťo,“ opáčila Ulla. „To je dobře...“ kývl spokojeně Hapka a v klidu zase usnul.

Láska zůstala

Kvůli nemilosrdné Alzheimerově chorobě sice přišel jeden z nejlepších českých hudebních skladatelů o paměť a vzpomínky, ale někde hluboko v srdci stejně zůstala zasutá láska k ženě, kterou si v roce 1981 vzal. Sice se o 16 let později rozváděli, cit ovšem zřejmě dodnes nevyprchal.

Chodí za ním i Bára Štěpánová

Okoř je malá obec, kde si sousedé doslova vidí do talířů. Proto jim neušlo, že se s návštěvami ve skladatelově domě od jeho návratu z bohnické léčebny roztrhl pytel. „Nejčastěji chodí Bára Štěpánová, je místní a jsou s Hapkou velcí kamarádi,“ svěřili sousedé Blesku. „Pak tady byl i Michal Horáček a fotograf Jakub Ludvík,“ dodávají.