„Napadly mě rodinné problémy, dlouhý rozvod, neporozumění si s dětmi, ale zároveň borelióza, což vyšlo najevo až po několika letech, tehdy mi tvrdili, že jsem zdráv. Do toho mi umírala maminka. A točil jsem film. Tohle všechno se na mě pověsilo, několik kamenů kolem krku. A pak najednou zjistíte, že stojíte na pokraji toho, o čem jste si mysleli, že byste nikdy neudělali. Hodit si to,“ řekl režisér Milan Šteindler.

Naštěstí však k nejhoršímu nedošlo a rozhodnutí naštěstí nezměnilo ani to, co si prožil se svou manželkou Janou. „Já jsem typ, co se nedá, ale chápu, že to někdo nezvládne,“ uvedl Šteindler v rozhovoru pro magazín MF Dnes s tím, že své problémy řešil tak, že vyhledal odbornou pomoc.

„Našel jsem si psycholožku, psychiatra, čínského doktora a přírodního léčitele. A dobrého právníka JUDr. Dudu. Tímto mu děkuji za záchranu života. Všechno dohromady mi pomohlo, nevím, co víc, co míň, nejvíc možná to, že jsem proti tomu vůbec začal něco dělat,“ svěřil se.

Režisérovo manželství s Janou Šteindlerovou bylo velmi divoké a provázené agresivními výstupy ze strany manželky, která režisérovi dokonce polila ve spánku rozkrok lepidlem a poleptala mu přirození. „Bylo to hodně hnusný, nechtělo to jít pryč. Poleptalo mě to, naštěstí ne tolik, abych byl nefunkční,“ řekl před časem Blesk.cz.

Teď už je režisér, herec a spoluzakladatel divadla Sklep úplně v pořádku. Díky tomu také vypadá mnohem lépe než dřív. A může za to nejenom péče, kterou do sebe oblíbený tvůrce vkládá, ale také láska.

Fotogalerie
20 fotografií