A nebylo to poprvé, co na hřišti vísky Martinice u Onšova na Vysočině přistával vrtulník. Před pár týdny prodělala Poledňáková na chalupě srdeční kolaps a vrtulník ji vezl do Jihlavy.

„Když se po srdečním kolapsu vrátila na chalupu a zotavovala se, přijela jsem za ní,“ svěřila Blesku režisérčina kamarádka a herečka Ulla Kessler (65). Poledňáková prý byla plná energie a měla dobrou náladu.

„Vypadala prostě skvěle. Jediné, na co si stěžovala, byly prášky. Prý jí toho lékaři předepsali strašně moc. A já říkala: Děkuj bohu, že je můžeš brát! Mohlo to přece všechno dopadnout mnohem hůř,“ pokračovala Kessler.

Ve své kůži se ale Poledňáková zase až tak moc necítila. Když minulý týden slavil její velký kamarád Vlastimil Harapes (69) nadcházející sedmdesátiny, do Státní opery se nedostavila, i přestože ji od Prahy dělilo pouze 90 kilometrů. A to jsou si přitom se slavným baleťákem, který si v jejích filmech Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny zahrál Jindřicha (nadaboval ho ale Jiří Klem), velice blízcí.

VŠE O VLASTIMILU HARAPESOVI A JEHO JUBILEU NA BLESK.CZ NAJDETE>>>ZDE!!

„Napsala mu ale dopis a poprosila mě, abych ho ve Státní opeře přečetla,“ komentuje Kessler, kterou by ani ve snu nenapadlo, že pár dnů nato kamarádka Marie opět skončí v nemocnici.

„Nenapadlo nás to nikoho. Byla opravdu v dobré náladě a cítila se dobře. V ten den, co se to teď stalo, chtěla jít s paní Vašíčkovou, která se jí stará o zahradu, dokonce na houby,“ popisuje sousedka z Martinic.

Když bylo ale už před desátou a Poledňáková se neozývala, Vašíčková se na ni šla podívat. „Našla ji nehybně ležící na posteli. Okamžitě zavolala záchranku a ta vrtulník,“ popisuje sousedka. Srdeční kolaps a hned nato mozková příhoda, to je alarmující.

Není proto divu, že Martinice mají o slavnou sousedku strach, že Petr Poledňák je u své matky v nemocnici každou chvíli a že všichni drží palce. Proto i Blesk vzkazuje: Marie, bojujte, s vámi nás baví svět.

Dopis Vlastimilu Harapesovi

Milý Vlastíku, když jsme se poprvé setkali, byl jsi vynikající tanečník, skvělý choreograf a okouzlující muž, idol mnoha žen. To bylo docela nedávno, před čtyřiceti lety.

Nemohl jsi uniknout pozornosti režisérů a brzy tě vyslali na dráhu herce a zpěváka. Těžko vyjmenovat všechny tvé profese a přednosti, ale pro mě jsi v průběhu dalších let zůstával dobrým kamarádem s báječným smyslem pro humor a s velkým laskavým srdcem.

Dodatečně se omlouvám za Vaška z Velryby, nemá pravdu! Jsi družnej a máš rád psy!

Chtěla bych ti dnes večer popřát do dalších let ještě spoustu energie, tvůrčích sil a dobrých nápadů. Přeju ti, aby tě s námi stále bavil svět.

Marie Poledňáková

VŠE O MARII POLEDŇÁKOVÉ ČTĚTE>>>ZDE!

Fotogalerie
20 fotografií