Ani dnes nikdo ale nechápe, proč nesepsala závěť a všechen majetek získaly vnučky, s jejichž matkou se populární herečka ani její syn Jiří Růžička (†43) v posledních letech života vůbec nestýkali.

Helena Růžičková přes dva roky statečně bojovala s rakovinou, napsala tři Deníky mezi životem a smrtí a vydala i další knížky. Psaní jí pomohlo překonat 28 chemoterapií. Jen k sepsání závěti se Helena Růžičková nejspíš nedostala...

Video
Video se připravuje ...

Výročí Růžičkové ze Slunce, seno: Co o ní říká její filmová dcera Blažena? Petr Macek, Jan Jedlička

Vnučky braly vše

„Závěť nebyla... Respektive se nenašla, a vše tak po právu zdědily dědičky, kterými byly vnučky Kamila a Lucie,“ potvrdila hereččina přítelkyně a spisovatelka Marie Formáčková.

Chalupa, ojetá škodovka i tantiémy v řádech desítek až stovek tisíc ročně tak připadly dcerám exmanželky Jirky Růžičky mladšího. Krátce po Helenině smrti se navíc v tajné skrýši pod podlahou v kuchyni měly najít i šperky. A vnučky zkasírovaly i honorář za poslední knížku, kterou herečka vydala krátce před smrtí... 

Video
Video se připravuje ...

Helena Růžičková by slavila 80! Jak na ni vzpomínají její kolegové ze Slunce, seno? Petr Macek, Jan Jedlička

Proti její vůli

Přesně tohle si prý Růžičková nepřála! Dokonce si krátce před svou smrtí chtěla vzít svého letitého kamaráda a kabaretiéra Václav Glazara (†65) jen proto, aby majetek nedostala rodina, s níž se rozkmotřila. Důvod? Helena údajně trpěla »opičí« láskou k synovi a žádná jeho partnerka jí nebyla dost dobrá.

Aspoň tak to často tvrdí její bývalá snacha. „Pošlapala celou památku, která po Heleně zůstala! Vyhazovala její věci, oblečení, fotografie... Nemusím někoho milovat, chovat k němu city – i to se stává! Ale když mi do klína spadne milionové dědictví jako jejím dcerám, snažím se chovat aspoň slušně!“ soptil po smrti herečky Glazar, který nemohl hereččině snaše přijít na jméno.

Video
Video se připravuje ...

Rakovina Růžičkové: Nedávali jí ani dva týdny života! Petr Macek, Jan Jedlička

Děti ostrouhaly

Sám zdůrazňoval, že si nechtěl Helenu brát pro majetek. „Chtěl jsem ale, aby to, co měla, sloužilo buď jako památka na ni, nebo abychom to dali dětskému domovu z Tachovska, který měla pod patronátem,“ objasňoval kabaretiér. „Helena ale závěť nenechala. A nebo se ztratila...,“ tvrdil.

Psy dala pryč!

Růžičkovi měli dva psy, špice Coru a kavkazského pasteveckého psa Fandyho. I když si Růžičková výslovně přála, aby v případě smrti připadli psi kamarádce a pečovatelce Jaroslavě Víchové, ještě před uzavřením dědictví porušila snacha Heleny zákon, když oba psy nechala odvézt na Moravu k jistému podnikateli, kterému hlídali dům.

Video
Video se připravuje ...

13 let od smrti Růžičkové: Narodila se podvyživená! Petr Macek, Jan Jedlička

Kdo je otcem? Růžička měl pochyby...

Dcery Jiřího Růžičky ml. Kamila a Lucie vyrůstaly většinu života se svou matkou Helenou. Po rozvodu na ně hereččin syn odmítal platit alimenty. Nevěřil totiž, že mladší z dcer je jeho... „Jirka má dvě holky a já si nejsem dodnes jistá, zda jsou vůbec jeho. Ta jedna byla zřejmě počatá v době, kdy jsme s Jirkou byli tři měsíce na Kubě, takže ani technicky to nebylo možné,“ vykládala přátelům herečka s tím, že testy otcovství nikdy neproběhly. Přesto měl prý Jiří obě dvě děti rád jako své vlastní.

Zahrada není hřbitov!

Když 6. září 2003 zemřel hereččin manžel Jiří Růžička st. (†72), byl jeho popel vsypán do speciálního pomníčku na zahradě u chalupy, jak si to přál. Po smrti Heleny Růžičkové musel být přáteli popel vyzdvihnut a rozptýlen na loučce Vinohradského hřbitova v Praze. Matka obou dědiček si totiž nepřála, aby popel byl na zahradě. „Nechci tady z toho mít žádný hřbitov. Tam mrtví patří,“ prohlásila tenkrát Helena Růžičková mladší.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Růžička (+43) by slavil 60! Pravda o jeho vztahu s matkou! Petr Macek, Jan Jedlička

Skandál po smrti: Zmizely drahé obrazy!

Z chalupy ve Slatině se po smrti herečky měly ztratit obrazy za stovky tisíc korun. Policie ale případ, který rozpoutala sama bývalá snacha herečky, odložila. Nezjistila, že by se z chalupy cokoli ztratilo. Herečka zřejmě sama před smrtí některé věci darovala přátelům.

VŠE O HELENĚ RŮŽIČKOVÉ NA BLESK.CZ NAJDETE >>> ZDE!!!

Fotogalerie
58 fotografií

Více o Heleně Růžičkové čtěte ZDE