Mladší syn Žilkové v den tátovy smrti, kterého zasáhla náhlá mrtvice, skládal maturitní zkoušku z herectví. A tento týden jej pak čekalo šest dalších předmětů. „Hned poté rozepsal tátovi SMS, a pak si uvědomil, že ji nemá komu odeslat. A Cyril je právě v záplavách ve Francii, kde žije. Vrátil se a říkal, že třeba osmkrát denně jde k pevné lince, protože byli zvyklí si s tátou volat,“ svěřila Blesku Žilková na dětském dni v AAA Auto Praha, kde měla o víkendu autogramiádu.

Video
Video se připravuje ...

Žilková o Navrátilovi Petr Macek, Petr Soukup

Ze smrti táty se nikdy oklepat nedá. Když člověk zemře, nezemře ta láska, kterou jste k němu chovali, ta je navždycky. Byl to zároveň jejich kamarád, chtějí mu dokonce dát na náhrobní desku vytesat »Našemu nejlepšímu kámošovi«. Toho nikdo nenahradí. Ale kluci jsou velmi stateční,“ dodává herečka.

Sama smutek zahání prací. „Rozhodla jsem se, že si červen zkomplikuju tím, že v rámci Mezinárodní konzervatoře Praha uspořádáme festival. Jmenuje se Coolfest a proběhne ve Dvoře Králové od 9 od 11. června,“ prozradila Žilková. „Vstupné bude zdarma a naši studenti budou hrát pro žáky základních škol. Po večerech a v sobotu i pro obyvatele města. Máme nastudovaných mnoho představení, od muzikálů jako Hello, Dolly až po Shakespeara, ale hrajeme je jen ve školním divadle. Mně to přišlo škoda, takže takhle vyvezeme kulturu,“ směje se.

Fotogalerie
17 fotografií