„Od prosince do jara bych chtěl mít klid, věnovat se jen sám sobě a sbírat energii,“ tvrdil Karel před časem přátelům. Podle informací Blesk.cz se tím ale snažil zastřít plánovanou operaci zúžené srdeční chlopně, která mu způsobovala arytmii.

Poslední plánovaný koncert měl mít podle svých webových stránek 14. listopadu, pak se měl ale jako každý rok zúčastnit předávání Českých slavíků. Poté měl teprve přijít na řadu zákrok a několikaměsíční rekonvalescence, během níž se chtěl naučit dodržovat mírnější režim, ke kterému ho nabádali lékaři.

Jenže člověk míní a život mění. Srdeční vada, která zpěváka trápila už od června, ho skolila měsíc před slavíky a operace tak byla nevyhnutelná. Na zpěvákovi se jistě podepsalo značné pracovní tempo způsobené jeho snahou za žádnou cenu nerušit naplánované koncerty. Jistě také těžce nesl, když musel odmítat akce v období, kdy si naplánoval pooperační odpočinek. „Byl kvůli tomu pod velkým tlakem,“ řekl Blesku zdroj.

Gott byl v posledních týdnech zavalený prací. Kromě několika koncertů pokřtil v září komplet pěti CD, mapující jeho duety s českými a zahraničními interprety. V úterý měl být na koncertě v Brně, kde Eva Pilarová slavila 55 let na hudební scéně, hostem obdobného koncertu měl být ve čtvrtek v pražské Lucerně. V neděli měl naplánovaný koncert v Nymburku, další pak již zmíněný koncert 14. listopadu na Svatomartinském plese na zámku Valtice.

 

Fotogalerie
21 fotografií