Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zdraví mu vydrželo jen 4 měsíce: Poslední koncert odzpíval před 4 dny

/
  • Karel Gott je v nemocnici. Zradilo ho zřejmě srdce, se kterým má potíže už dlouho.
    27. října 2015 ● 20:02

    Karla Gotta (76) zradilo srdíčko! Zpěvák s ním měl problémy již v minulosti, byla mu dokonce diagnostikována arytmie. Místo zvolnění, jaké by v jeho stavu mělo následovat, ale dál pracoval, jako by mu nic nebylo. Jak se Gottův stav vyvíjel od června, kdy se na jeho onemocnění přišlo?

  • 1.

    Červen: První obtíže

    Gottova manželka Ivana (39) odvezla Karla do pražského IKEM 24. června. Prý se jednalo o běžnou kontrolu, jenže vzápětí se objevily informace, že pěvec má vážné problémy s funkcí srdeční chlopně.

    Ivana Gottová před IKEM
    Autor: Martin Hykl, David Kundrát, Pavel Machan, Marek Pátek

  • 2.

    28. června: Koncert s Monikou Absolonovou

    Už v neděli 28. června vystupoval Slavík společně s Monikou Absolonovou (39) ve Zlíně. Zpěvačka, která se už dopředu o Karla strachovala, posléze na Facebook napsala pozitivní zprávu týkající se jeho zdraví: „Tak zvláštní hlášení: Kája je v pořádku! Chodí na kontroly – to je, jako kdyby se psalo, Absolonová chodí na ultrazvuk – to přece k těhotenství patří! Ach jo! Byl úžasný! A publikum taky! Moc děkuju!!! Já si to užila maximálně a teď mi začínají prázdniny...“ zvěstovala zpěvačka.

    Monika Absolonová na koncertě ve Zlíně
    Autor: Facebook

  • 3.

    Červenec: Slavík zmizel

    Zdálo se, že Gott uposlechl rady svého lékaře, kardiologa Jana Pirka (67), zvolnil tempo a vypařil se z České republiky. Odjel totiž na dovolenou na Krétu, a navíc si vypnul mobilní telefon, aby mohl odpočívat a věnovat se pouze rodině.

    Užil si dovolenou s rodinou ve Španělsku a teď Karla Gotta čeká znovu cesta do pražského IKEM!
    Autor: Foto archiv Blesku

  • 4.

    18. července: Koncert v Německu

    Povinnostem se zpěvák ale i přes zdravotní obtíže vyhýbat nechtěl, a tak nevynechal ani vystoupení na open air festivalu v německém městě Brandenburg an der Havel 18. července. Nezastavilo ho ani vražedné 35stupňové vedro. Pro jeho srdíčko to asi nebyly zrovna optimální podmínky.

    I když bylo velké horko, Karel zpíval v saku.
    Autor: Foto pro Blesk – V. Maloszyk

  • 5.

    Druhá dovolená

    Zpěvák s manželkou a dcerami neměli ještě sluníčka a odpočinku dost a vypravili se do španělské Málagy. „Cestovali jsme po Andalusii a bylo to moc fajn,“ řekl Blesku Gott. Stihl se už opálit a zdál se být naprosto v pořádku.

    Krátce po holkách odjel na letiště i Karel. Za volantem seděl jeho šofér Olda.
    Autor: Foto Blesk – Pavel Machan, Roman Souček, Marek Pátek

  • 6.

    Srpen: Znovu v IKEM

    Sotva se vrátil ze Španělska, už musel Karel znovu na kontrolu na kardiologii. „Dostal jsem prášky, které mi zabraly, takže vše už je v pořádku,“ nechal se poté slyšet Gott.

    Slavík přiznal potíže se srdcem poté, co ho fotoreportéři zastihli, jak jde na akutní vyšetření do kardiocentra pražského IKEM.
    Autor: Foto: D. Kundrát, P. Machan, M. Hykl, M. Pátek

  • 7.

    15. srpna: Další koncert

    Zatímco na prvním prázdninovém koncertu trápilo zpěváka úmorné vedro, na festivalu Plasselb Schlager Open Air ve Švýcarsku naopak Karla zastihl déšť. Navíc bylo jen dvanáct stupňů.

    15. 8. – Karel zpívá na festivalu ve Švýcarsku, kde prší a je zima.
    Autor: Ingrid Kernbach

  • 8.

    Třetí dovolená

    Výkyvů teplot neměl ale pěvec zřejmě dost, protože se hned po koncertě ve Švýcarsku sebral a odjel se ohřát na Sardinii. Blesk posléze spočítal, že Gott za dva měsíce ujel neuvěřitelných 13 200 km.

    16. 8. – Gott si na slunné Sardinii pochutnává na jehněčím.
    Autor: Facebook a Ingrid Kernbach

  • 9.

    Září: Trampský festival

    S koncem letních prázdnin skončila zřejmě i zpěvákova snaha odpočívat. Pustil se znovu s vervou do práce a vystoupením poctil například i festival Trampský širák, kde hýřil energií.

    Karel Gott na trampském festivalu
    Autor: Marek Pátek

  • 10.

    14. září: Rýma na koncertě

    Slavíka skolily výkyvy počasí – na charitativním koncertě zpíval i s ošklivou rýmou. Ani ho nenapadlo, aby odpolední vystoupení zrušil, raději neustále kýchal, kašlal a smrkal. Přecházení nemocí se ale nevyplácí...

    Nemocný Gott si musel stále utírat nos kapesníkem.
    Autor: showpix.cz

  • 11.

    Říjen: Křest CD a tři koncerty

    Gott se během října vůbec nešetřil, dál vesele vystupoval a v polovině měsíce také křtil CD svých duetů na pražské Novoměstské radnici. Jeho osobní strážce tam z něj nespouštěl zrak, jenže zdraví mu uhlídat nemohl.

    Karel Gott se svou deskou
    Autor: Daniel Černovský

  • 12.

    Konec října: Narozeninové oslavy

    Karel zazpíval hned na dvou narozeninách, nejprve nemohl chybět na oslavě Ladi Kerndla (70), poté se objevil na šedesátinách Petra Salavy. Tam také všechny přítomné překvapil tím, jak dobře vypadal. Zdálo se, jako by omládl o několik let a měl energie na rozdávání. Jenže zřejmě přecenil své síly a nyní na to doplatil.

    Oslava narozenin Petra Salavy
    Autor: Zbyněk Pecák

  • 13.

    27. října: IKEM potřetí

    Od posledního koncertu uběhly jen čtyři dny a zpěvák musel být náhle převezen do nemocnice a údajně podstoupil i operaci srdce. Strachy bez sebe je nyní jeho žena Ivana Gottová, která je v IKEM s ním.

     

    Karel Gott s Ivanou na urgentním příjmu v IKEM
    Autor: Martin Hykl, David Kundrát, Pavel Machan, Marek Pátek

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy