Pozemek o velikosti asi 2000 m2 si prezident MFFKV zakoupil v obci Andělská Hora, která je od místa konání festivalu vzdálená jen 10 kilometrů. Parcela zde dlouho ležela ladem, podle informací Blesku už se ale projekt chystá.

„Pan Bartoška má u nás pozemek koupený asi 10 let, nyní to vypadá, že snad k výstavbě domu brzo dojde. Jsme za něj moc rádi, je to příjemný člověk a s radostí ho zde přivítáme,“ řekla starostka Miloslava Křimská.

 A radost ze slavného souseda mají i místní. „Pana Bartošku máme rádi. Doufáme, že se mu zde i zlepší zdravotní stav. Andělská Hora je totiž mystické místo a říká se, že na Andělské Hoře nikdo neochoře,“ podotýká jeden ze sousedů.

Pozitivní energii může ale herec, který bojuje s rakovinou uzlin v mezihrudí, čerpat i na nedalekém golfovém hřišti. Tam má kromě členství i své parkovací místo.

Andělská Hora je zajímavé místo, jedno z energeticky nejsilnějších v Evropě. Hrad byl založen na sklonku 14. století pány z Oseka a sehrál důležitou roli v době husitských válek.

Celá zóna v okolí hradu má blahodárně působit na lidský organismus, což potvrdila i řada senzibilů. Zbavíte se zde deprese a posílíte ochrannou funkci aury.

Fotogalerie
7 fotografií