Soukup, kterého znají diváci Cest domů jako kapitána Vejnara, má snad z nemocnic hotovou fóbii. „Samozřejmě jsem vděčný lékařům i sestřičkám. Vím, že jsem měl namále, ale já to prostředí opravdu nemám rád. Necítím se v něm dobře,“ svěřil se herec.

„Bojím se, že tam umřu. Když už mám ale zemřít, tak jedině doma,“ prohlásil rezolutně. Přemluvil doktory v kolínské nemocnici a nechal se manželkou Isabelou odvézt domů do Prahy. „Je to blázen,“ říká o manželovi Isabela.

Míří do dabingu

Ještě se ani nevzpamatovala ze strachu o jeho život a on zatím už vesele plánuje, jak se vrátí do práce. Naštěstí pomalu začínají divadelní prázdniny, protože jeviště by herec opravdu nezvládl.

I tak ale chce Soukup už v sobotu točit v rozhlase a taky se chystá do dabingového studia. „Smlouvu s agenturou jsme nepodepsali. Víme, že nejde klást hromadné podmínky. Socialismus v honorářích neexistuje,“ říká Isabela. Bude muže raději doprovázet a trochu ho hlídat.

Prokletá chalupa

Co všechno si tam Pavel Soukup udělal?

2005 a 2006
Už dvakrát si luxusní značkovou sekyrou od manželky přesekl holenní kost! Po roce se trefil na stejné místo.

2008
Spadl ze žebříku, když ze štítu chalupy odstraňoval ptačí hnízdo. Roztříštil si patu a byl 3 měsíce o berlích.

2011
Když vařil v pořadu VIP Prostřeno!, měl zánět slinivky. Odmítl kapačky v nemocnici a stoupl si k plotně...

Červen 2014
Chtěl si odjet odpočinout na chalupu, ale měl bolesti břicha, které podcenil. Dcera s manželkou ho našla doslova za pět minut dvanáct. Rychle přivolali záchranku.