Braňo Mojsej je rozhodně jedním z nejznámějších slovenských alkoholiků. Přestože nyní tvrdí, že se snaží alkoholu vyhýbat, co toho vypil v minulosti, stačilo by jinému na několik životů a netrpěl by žízní.

Několikrát se pokoušel léčit, vždycky však po pár týdnech po flašce sáhnul znovu. Jeho závislost se stupňovala. „Pokusil jsem se o sebevraždu. Byla vyvrcholením všech problémů. Utekl jsem z nemocnice a hledal východisko. Ve stavu opojení mě napadlo, že nejlepší by bylo všechno hned skoncovat. Spolykal jsem léky a zapil to alkoholem. Pak jsem jen čekal, kdy to přijde,“ vypověděl Mojsej o svém nejhorším stavu ve své knize, která právě vychází. Tehdy se psal rok 2009.

Záchranáře zalarmovali zpěvákovi známí, kteří měli tušení, že se může stát něco zlého. „Objednal jsem si svůj vlastní pohřeb a obvolal kamarády. Záchranáři pro mě přišli do apartmánu v Tatranské Lomnici. Vylomili dveře, museli mě oživovat, protože jsem byl v bezvědomí,“ popsal dramatické okamžiky v knize, z níž ukázky přinesl slovenský server Čas.sk.

Dnes se Mojsej snaží abstinovat, který věří, že jeho příběh by mohl pomoci lidem se stejným problémem. „Lidi zajímá, jestli si nedám aspoň malou štamprli. Ale proč bych olizoval skleničku: Buď budu pít do němoty, nebo vůbec,“ dodal.