Přestože ke kremaci došlo už na Tři krále, urna s popelem Markéty Rážové (†55) dodnes leží mezi dalšími nevyzvednutými »schránkami« ve strašnickém krematoriu. Markétina slavná matka Vránová o ni nemá zájem, stejně jako dcera Tereza (33), členka ženského kvarteta Yellow Sisters, která kremaci objednala a uhradila.

Místo do května

„Rodina, ač může, si pro urnu nepřišla,“ dozvěděl se Blesk na pohřebním ústavu s tím, že Markétin popel může být v ústavu bezplatně uložen do května. „V tomto období se urny neukládají do hrobu, ani se popel nerozptyluje, rodina zesnulé tedy vůbec žádná pravidla neporušuje,“ dodal ještě zdroj z pohřebního ústavu.

Přestože je pohřeb bez obřadu o něco levnější než se smutečním aktem, na Markétě rodina nejspíš ušetřit nechtěla. Snažila se zřejmě jen vyhnout humbuku kolem její smrti a pohřbu.

Chtěla rozptyl

Jestli bude Markéta uložena ke svému otci Vladimíru Rážovi (†77), nebo do hrobky matčiny rodiny, se kterou si v poslední době nerozuměly, se ještě neví. Možná bude »jen« rozptýlena na louce, jak si to ostatně sama přála. „Chci být i po smrti volná a svobodná, nechci do země,“ řekla loni v květnu Blesku. To už tušila, že na světě dlouho nebude. Měla nemocná játra, ledviny a nastoupila u ní už i alkoholická demence. Přesto pořád opakovala: „Pít nepřestanu, to radši chcípnu!“

Pohřeb bez obřadu - 12 000 až 15 000 Kč

Zahrnuje:

● Převoz zesnulého

● Úřední urnu

● Kremační rakev

● Zajištění úmrtního listu

● Vytištění 25 kusů parte

● Předání podkladů k vyřízení všech úředních záležitostí