Trubičky za tři eura se vesele dál prodávají s podobiznami hlavních hrdinů kultovní česko-německé pohádky Tři oříšky pro Popelku. Bez jejich souhlasu.

Jde do boje

Všichni vědí, že to asi není dobře, ale jen Aleš Komárek je odhodlaný věc dotáhnout do konce. „Neudělili jsme žádný souhlas k použití fotek. Mám po tátovi nástupnická práva. Budu se tím zabývat,“ slíbil Komárek. Třeba se k němu připojí i sama Šafránková. Už před dvěma lety jí její portrét na cukrovince vadil. „Vůbec jsem o tom nevěděla. Je opravdu neuvěřitelné, jak vynalézavost některých podnikatelů nezná mezí,“ řekla tenkrát Blesku. K rázné akci se ale nerozhoupala.

Majetek fotografa

O prodeji trubiček s Libuší ví i sám režisér Popelky Václav Vorlíček (83). Dokonce je v Německu osobně ochutnal. „Film má dva majitele – Bonton a východoněmeckou společnost DEFA. A ta výrobci trubiček to právo udělila,“ prozradil režisér. Jenže fotografie z filmu jsou něco úplně jiného. Na ty nemá společnost právo. Jsou a navždy zůstanou majetkem fotografa, který je pořídil...