Abstinence, den 6.

Jak jsem slíbil, tak jsem udělal, nehnuly se mnou ani nabídky na kvalitní večery od dam i pánů. Doma jsem sice nezůstal, ale v baru, ani na jiné párty jsem také nebyl. A tím spíš jsem si uvědomil, že mi ten alkohol docela chybí. Nepotřebuji se vylévat jako váza, ono stačí jen tak symbolicky.

Gumídková lady

Stejně jako každá kvalitní detektivka má i tahle hlavního hrdinu. V tomhle případě hrdinku (gumídkovou slečnu - viz. předchozí dny), takovou Xenu říznutou s Rachel z Přátel. Milá a usměvavá zároveň pěkně od rány. S Dickem Francisem jsme si podobní, já ale místo koní píšu o medvědech - gumových; jen on by se měl - pakliže by byl ještě naživu - co učit.

Večerní film

Film bez pocpornu a alkoholu je asi jako rohlík bez marmelády a kakaa. To jsem mimochodem dostal ráno přímo do postele, což vyléčilo moje bebí z večerní abstinence. Pustili jsme si film, ve kterém se snoubí chytrý humor, alkohol i rychlá jízda a když se tam v několika záběrech zablýskla sklenka s whiskey, kterou nepiji, dostal jsem na ní fakt chuť. A v ten moment jsem si uvědomil, že nepít, protože nemůžu, je opravdu těžké. Své o tom věděli i žáci z Obecné školy, kteří si zblízka potykali se zábradlím.

Neměl bych jít k lékaři?

A jak jsem byl v tak dobré náladě po tom sladkém kakau, šel jsem rovnou vařit oběd. Sice mi trochu ujela ruka, takže se mohl najíst i zbytek domu (akorát u stolu nebylo tolik místa), ale prý to bylo dobré – dle olízaných míst za ušima. V tu samou chvíli jsem ale zjistil, že jsem závislý na další věci. A tím je kafe. Bez toho se mi dost špatně funguje, ještě že jsem si neodepřel i to. To by pak nefungovalo. Možná bych kvůli tomu měl navštívit lékaře...

Lahodný oběd. Červená omáčka made by gumi-lady :-)
Autor: Blesk